El Govern menysprea de nou als empleats públics

La UGT s’aixeca de la mesa de negociació i anuncia convocatòria d’una VAGA GENERAL

A la reunió de la Mesa General dels Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) que s’ha celebrat aquest matí, el Govern s’ha superat a si mateix quan, a la mateixa sessió, ha deixat clar el menyspreu que sent vers els treballadors i treballadores públiques quan ens ha presentat una proposta insultant, i ha decidit burlar-se dels diputats del Parlament de Catalunya incomplint els mandats dels legals representants dels ciutadans.

Avui el Govern havia de presentar-nos un calendari de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014 que donés compliment a la resolució aprovada pel Ple del Parlament el passat 9 d’octubre, que, recordem, estableix la devolució d’un 10% de la paga extra de 2013 aquest any 2018, i situa el retorn de la resta de la paga extra de 2013 al llarg del 2019 i de la paga extra de 2014 al llarg del 2020, però el que ens ha presentat ha estat una nova ofensa.

“El Govern proposa el retorn de les dues pagues extres, el FAS i la Bufanda en un termini de 8 anys, de manera fraccionada i en funció de l’aprovació dels pressupostos”.

Vista la vergonyant “proposta” presentada, la UGT de Catalunya hem deixat clar que el Govern havia perdut aquest matí la darrera oportunitat per evitar un conflicte obert amb els gairebé 200.000 treballadors i treballadores públics, i que hores d’ara només pot evitar amb el compliment literal del mandat parlamentari, i hem exigit la restitució total i absoluta de tot el que ens va robar, començant per la devolució aquest 2018 del 10% de la paga extra de 2013 i de les dues pagues extres al llarg dels anys 2019 i 2020. (Us adjuntem la proposta de la UGT).

Malauradament l’arrogància d’aquest Govern no té límits i s’ha mantingut en oferir-nos un insult disfressat de proposta que, a sobre, ha defensat com si es tractés d’una gran concessió.

Aquest nou insult només pot tenir una resposta, i passa per la convocatòria de mobilitzacions i d’una vaga dels treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya.

Per això la UGT de Catalunya proposarem a la resta de sindicats un calendari de mobilitzacions que culmini amb la convocatòria d’una vaga general del Sector Públic a finals de novembre, a la que demanarem es sumin la resta d’organitzacions sindicals.

Al llarg dels propers dies us informarem del calendari d’accions, mobilitzacions i aturades que convocarem i a les que és bàsic i, fins i tot, obligat, us hi sumeu tots i cada un dels treballadors i treballadores.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca