Reunió Mesa Sectorial

UGTPRESONS ens aixequem de la mesa de “negociació”

Com sabeu, l’Acord signat el passat 18 de setembre per la UGT significava incrementar les nostres retribucions aquest 2018 en un 1’95 % i també la recuperació del 100 % de retribucions en cas de baixa laboral, compromís que es va fer efectiu el passat dia 18 amb la publicació del Decret Llei 5/2018.

Al llarg de les negociacions de l’Acord la UGT vam deixar clar que la recuperació del que ens pertocava pel que fa a les baixes laborals no significava la renúncia a cap de les prerrogatives que, en matèria de permisos o hores de lliure disposició o formules de justificació d’absències, teníem, i per això vam exigir que el text de l’Acord ho expressés literalment, cosa que finalment es va produir quan es va introduir el següent punt:

“L’entrada en vigor d’aquesta millora implicarà pel que fa a les absències justificades per motius de salut, el retorn, en cada àmbit, a la situació anterior a l’any 2012”.

Doncs bé, aquest matí hem mantingut una reunió extraordinària de la Mesa Sectorial, convocada unilateralment per Funció Pública, en la que se’ns ha comunicat oficialment la supressió de les 30 hores de les que disposàvem per justificar absències laborals i que, com a contrapartida, ens traslladaven la magnífica oferta de que les 25 hores de flexibilitat horària de les que disposen només alguns col·lectius, en el nostre àmbit només el personal d’administració i rehabilitació, enlloc d’estar supeditades a les necessitats del servei serien de lliure disposició, però això sí, recuperables.

Per UGTPRESONS aquesta proposta és una autèntica presa de pèl ja que ens ofereixen una cosa que ja tenim, i hem manifestat clarament que l’única oferta que podríem acceptar era la de transformar aquestes 30 hores ara derogades pel Decret Llei, en un permís lligat a la conciliació familiar i laboral, tal i com preveu l’article 48 j) de l’EBEP, i que com a mínim acceptaríem mantenir 20 i així recuperar les 70 hores d’assumptes propis que disposàvem abans de 2012.

UGTPRESONS també hem deixat clar les dificultats que pot suposar en determinades circumstàncies justificar una absència laboral mitjançat una baixa laboral, ja que hi ha molts més actors que hi intervenen, i hem exigit el compliment literal de l’Acord pel que fa a “…el retorn, en cada àmbit, a la situació anterior a l’any 2012, de manera que un justificant de visita mèdica o una “declaració responsable” fos suficient per “cobrir” l’absència.

La resta d’organitzacions sindicals tampoc han acceptat la proposta presentada per Funció Pública, excepte de nou CSIF que, una vegada més fent el joc a l’Administració, ha manifestat que l’acceptaria si enlloc de les 25 hores recuperables fossin 50, o sigui que compra l’oferton de l’administració de reconvertir les 30 hores netes que ara disposàvem en hores recuperables.

UGTPRESONS hem decidit doncs aixecar-nos de la Mesa de Negociació advertint els representants de Funció Pública que només tenen una única oportunitat per tal de no entrar en una guerra oberta, i aquesta oportunitat la tenen el proper 31 d’octubre quan el Govern ens ha de presentar un calendari de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014 en sintonia amb la Moció aprovada al Parlament el passat 9 d’octubre.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca