El nou Parc Temàtic de la DG

Si crèiem que ho havíem vist tot als centres penitenciaris de Catalunya, el que els treballadors i treballadores del CP Lledoners van haver de “patir” diumenge passat només es pot qualificar de barreja entre un atac deliberat i premeditat a la dignitat dels treballadors penitenciaris i un surrealisme dalinià conseqüència del món paral·lel en el que viu la nostra Direcció General.

Els fets van succeir diumenge passat, quan la Direcció del centre va autoritzar i presidir la representació d’una “obra de teatre”, sense haver revisat prèviament el seu contingut, i a la que hi van assistir interns de diferents mòduls juntament amb els seus familiars i fills.

Aquest insult en forma d’obra teatral representava un “relat” de la vida a la presó, que descrivia als professionals penitenciaris com agressius i maltractadors, amb una escena que, fins i tot, mostrava un funcionari donant de menjar als interns per un forat.

La Directora, en veure la reacció negativa que estava provocant entre el públic, va decidir detenir la representació i, per acabar d’arreglar-ho, va tenir la brillant idea de passejar els familiars pel mòduls per demostrar el que minuts abans havia explicat als familiars: “que això no passa al seu centre ni a cap presó catalana”, i va decidir acompanyar familiars i fills, alguns menors de 10 anys, per a què veiessin com són els mòduls.

Si ja és intolerable que es doni aquesta falsa imatge en qualsevol àmbit, ho és més si l’Administració facilita un espai propi per insultar tots els professionals penitenciaris. Però el que és inqualificable, indignant i fastigós és que es permeti que se’ns insulti dins de casa nostra, a un centre penitenciari.

Però si la idea de permetre la representació d’aquesta calumniosa obra ja va ser indignant, el posterior passeig que la direcció del centre va organitzar a l’interior d’alguns mòduls amb familiars, inclús amb menors d’edat, és un atemptat contra la seguretat de l’establiment.

I per acabar d’adobar-ho ahir dimecres, el Síndic de Greuges amb una comitiva de 8 persones, van obsequiar als treballadors del centre amb una de les seves visites al Dert i d’altres departaments, però com se’ls va fer tard i estaven afamats, es van quedar a dinar al menjador d’un dels mòduls amb la resta dels interns. Tot això amb l’autorització de la Direcció.

Deixar que insultin als professionals penitenciaris no pot quedar sense resposta i posar en risc la seguretat del centre permetent que familiars i menors puguin deambular pels mòduls i que “autoritats” seguin a un menjador rodejats d’interns és del tot irresponsable, ja que si s’hagués produït algun conflicte, aquells que minuts abans havien estat insultats haurien estat els únics que podrien haver intervingut per solucionar-ho.

UGTPRESONS considerem que l’actuació de la Direcció del centre ha de tenir conseqüències i, per això, demanarem explicacions al Director General de Serveis Penitenciaris.

Però si això no fos suficient, hem d’aguantar que se’ns insulti a la cara, amb el beneplàcit de la Direcció General i es quedin sense resposta oficial acusacions tan greus com les vertides per un personatge com Iñaki Rivera, al que se li dona veu als mitjans públics, per acusar-nos indirectament de cometre greus delictes. I aquests també tenen obertes les portes als nostres centres penitenciaris.

UGTPRESONS posarem en mans dels nostres serveis jurídics la possibilitat d’iniciar accions jurídiques en defensa del nostre honor. Els professionals penitenciaris hem de patir el greu dèficit de personal, una creixent inseguretat, agressions contínues, i, mentrestant, se’ns vulneren sistemàticament els nostres drets i no ens volen pagar les nostres pagues extres.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca