Vaga General

CSIF i CATAC convoquen una aturada “LOW COST”

Com sabeu UGTPRESONS hem convocat una Vaga General pel proper dia 12 de desembre en resposta a l’actitud d’un Govern de lladres que primer ens roba les nostres pagues extres per després insultar-nos amb una proposta de devolució a 8 anys vista (fins el 2026) i sempre segons les possibilitats pressupostàries.

El menyspreu d’aquest Govern quan presenta una proposta que clarament no té intenció de complir i que obvia millores laborals de les que ja gaudeixen els treballadors d’altres Comunitats Autònomes, com la jornada de 35 hores setmanals, mesures de conciliació familiar o la consolidació real de llocs de treball, només pot tenir com a resposta la convocatòria d’una mobilització total dels treballadors del sector públic mitjançant una Vaga General, la màxima expressió reivindicativa de la classe treballadora.

Però sembla que CSIF, sindicat sense representació a la Mesa General de Negociació, no veu l’actitud d’aquest Govern com una de les majors ofenses que mai hem patit els treballadors i, com a resposta, ha decidit convocar una aturadeta light de 2 hores, que no destorbi gaire el servei, no sigui que s’enfadi el Govern de la Generalitat.

I mentre CSIF mareja la perdiu amb aturades de la “senyorita pepis”UGTPRESONS aconseguim que el Parlament de Catalunya acorrali de nou el Govern amb l’aprovació ahir d’una altra resolució que els hauria d’obligar a retornar-nos les nostres pagues extres els anys 2019 i 2020.

Però encara estan a temps de rectificar i recolzar la Vaga General convocada per UGTPRESONS ja que mantenir una convocatòria de “rentat de cara” només fa que fer-li el lloc al Govern i, en el nostre àmbit, a l’Administració Penitenciària.

D’altra banda, i tal i com estem explicant a les visites als centres que UGTPRESONS estem realitzant aquests dies a tots els centre penitenciaris, us informem amb detall de la gestió i repercussions d’aquesta Vaga General:

  • El fet de participar suposa un descompte a la nòmina d’entre 70 i 80 euros nets segons les nostres retribucions. Bé val invertir aquesta quantitat en reivindicar els 4.000 euros que ens deuen.
  • Els Serveis Mínims que dicti el Departament de Treball s’han de notificar personalment i per escrit a cada treballador.
  • En cas d’estar notificat com serveis mínims, si el dia de la Vaga General us poseu malalts, heu de justificar-ho amb el corresponent justificant del metge, i no suposaria cap reducció retributiva.
  • Seria constitutiu de delicte contactar amb treballadors de lliurança per reforçar el servei del dia de la Vaga General , ja que vulneraria el Dret Fonamental de participació.
  • No hi ha obligació d’avisar prèviament a l’oficina de RRHH que es vol exercir el Dreta a la Vaga. El mateix dia 12 de desembre, sempre que no estigueu notificats en serveis mínims, podeu no anar a treballar directament.

Aquests, a grans trets, son uns apunts generals del que suposa participar a la Vaga General que tenim convocada pel 12 de desembre i a la que TOTS ens hem de sumar en defensa dels nostres Drets Laborals i Retributius, però també per la nostra dignitat com a servidors públics.

ARA TOCA COMPARTIR LA LLUITA.TOTS ENS HI HEM DE SUMAR!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca