Reunió Comissió de Seguiment

Nou Acord penitenciari i pròrroga del PRP

A la reunió celebrada aquesta tarda UGTPRESONS hem tornat a insistir en la necessitat d’iniciar les negociacions per dotar-nos d’un Nou Acord de Condicions Laborals adaptat a la realitat actual, així com, i mentre no el tinguem, en tancar la pròrroga del PRP per l’any 2019, que, hem recordat, ha de tenir l’increment retributiu del 2,75% que tenim pactat per aquest mateix any.

L’Administració Penitenciària ha manifestat que havien de tractar amb cautela la negociació d’un Nou Acord ja que amb el panorama polític que afecta a les dos Administracions, la de la Generalitat i l’Estatal, sense pressupostos aprovats, creuen dificultós iniciar aquestes negociacions de renovació de l’actual Acord, però que al llarg del mes de març sí es mostren oberts de seure a negociar la pròrroga del PRP.

UGTPRESONS volem deixar clar que els problemes polítics, pressupostaris o els que vulguin adduir són els seus problemes i no els nostres, i els treballadors penitenciaris no tenim que pagar els plats trencats per la seva incompetència, i que pel que fa al nostre PRP, aquest apareix com una “partida finalista” als diferents pressupostos, de forma que no pot “desviar-se” cap una altra concepte que no sigui el mateix PRP.

Concurs de Comandaments Règim Interior i Administració

L’Administració ens informa que tenen la intenció de publicar el concurs de comandaments el més aviat possible, i que serà com a molt tard a l’Abril. En aquest sentit ens diuen que abans de la resolució d’aquest concurs, és a dir, dels aproximadament sis mesos que pot tardar en resoldre’s, resoldran el concurs de Puig de les Basses, tot i que no ens han comunicat com pensen fer-ho ja què, diuen tenir-ho encara en mans de l’Assessoria Jurídica del departament de Justícia.

Convocatòria Oposicions d’Educadors Socials

L’Administració ens informa que ja han rebut el dictamen favorable de Funció Publica i que abans de que finalitzi aquest mes de febrer es publicarà la convocatòria. Així mateix, mantenen les dates de l’examen per finals de maig o començament de juny, tal i com UGTPRESONS hem demanat.

Oposicions Tècnics Especialistes

UGTPRESONS hem tornat a insistir en la necessitat que l’Oferta Pública de 2019 contempli una convocatòria amb totes places vacants de Tècnics Especialistes que hi ha al sistema, a més de sumar-hi les taxes de reposició (o sigui les vacants per jubilacions o d’altres conceptes) corresponents als anys 2017 i 2018.

L’Administració ens ha comunicat que ja havien elaborat i enviat un informe a Funció Pública demanant que a la propera Oferta Pública que es publiqui aparegui una convocatòria amb les places vacants que hi haguessin en el moment de la publicació, o sigui les 230 places que diuen hi ha actualment més les que es vagin generant fins a la publicació de la citada Oferta Pública.

Situació dels reforços i renovacions de nomenaments

UGTPRESONS hem demanat el nomenament immediat de tots els interins estructurals que hagin pogut cessar com a conseqüència de reincorporacions de funcionaris de carrera des de l’excedència (per exemple, psicòlegs que s’han reincorporat al C). L’Administració ens ha comunicat que són uns 3 o 4 i que se’ls assignarà una plaça estructural el més aviat possible, juntament amb els 14 companys interins que, tot i formar part de la Borsa General, encara no ocupen plaça estructural.

UGTPRESONS hem recordat a l’Administració que, com s’ha vingut fent darrerament, aquestes places estructurals s’han d’oferir prèviament en comissió de serveis als funcionaris de carrera i que posteriorment, els forats que es generin, siguin els que s’ofereixin a aquests 17 o 18 companys interins.

En relació als 21 companys de la Borsa de Reforç que, hores d’ara, es troben sense treballar, UGTPRESONS hem demanat la seva reincorporació immediata ja què, malgrat el número de baixes es troba actualment estabilitzat, aquest continua sent molt elevat (354) i és fa necessari la incorporació de més personal. Així mateix, i tenint en compte que continuarem amb un nombre de baixes important, hem demanat que tot el personal de reforç que finalitza contracte el 31 de maig sigui renovat un cop finalitzin contracte.

Per acabar, UGTPRESONS hem demanat la convocatòria del Grup Específic de la Borsa de Treball per tractar de la“fusió” de les dues borses que tenim actualment, la general i la de reforços, i per negociar la forma d’incorporació de més companys i companyes a la Borsa de Treball única que en resulti.

Transport penitenciari

UGTPRESONS continuem i continuarem exigint el compliment íntegre del Pacte de Trasllats de Centres Penitenciaris, en el que s’inclou el servei de transport, i hem tornat a demanar el servei pels centres de Mas d’Enric i Puig de les Basses.

En relació al centre de Puig de les Basses i a la contractació dels propis necessaris per donar el servei de transport, l’Administració ens comunica que el dia 26 es farà la selecció definitiva i que l’1 de març es començarà a prestar el servei durant 3 mesos, període en que continuarem negociant les fórmules per desencallar aquest greuge que pateixen els treballadors i treballadores del centre.

Horaris Caps de Serveis

De forma sorprenent l’Administració ens comunica que volen fer una avaluació global dels diferents horaris dels Caps de Serveis que hi ha als centres per tal d’optimitzar-los, ja que, diuen, han detectat disfuncions.

UGTPRESONS hem advertit que els horaris d’aquest col·lectiu no es toquen i que, si de disfuncions volen tractar, doncs que comencin per cobrir totes les vacants que s’han generat al llarg d’aquests anys i recuperar les dotacions que hi havia anteriorment. En això sí ens trobaran.

Canvis de Servei

UGTPRESONS es va adreçar per escrit al Director General demanant l’eliminació del límit màxim de canvis anuals així com per modificar la Instrucció que regula la forma de gaudiment dels mateixos i així evitar interpretacions “malèvoles” com les que es fa a centres com Lledoners amb l’aplicació del sistema en format “H”.

Malauradament, i malgrat l’Administració Penitenciària s’havia compromès a presentar-nos avui una proposta, no ho ha fet, adduint excuses diverses. UGTPRESONS hem tornat a exigir una solució advertint que si no s’aconsegueix, elstreballadors que han de fer centenars de kilòmetres cada cicle de treball podrien, sobtadament, optar per renunciar al PRP.

Model de Medi Obert i Centre Obert de Tarragona

UGTPRESONS hem demanat la creació d’un Grup específic per tractar amb amplitud el nostre Model de Medi Obert , ja que creiem que hi ha greus disfuncions en matèria de personal i grans càrregues de treball en algunes àrees.

A més creiem necessari definir les funcions del personal de règim interior ja que, degut a la reduïda dotació de Crimos, en moltes ocasions són els Gmo qui fan les funcions que només pertoquen a un comandament.

UGTPRESONS hem denunciat la situació de trencament de relacions que hi ha actualment entre les seccions sindicals del Centre Obert de Tarragona i la direcció per la manca de diàleg i unilateralitat a l’hora de prendre decisions de la direcció. A més, i malgrat s’ha denunciat en diverses ocasions l’estat deplorable en el que es troba el centre i el deteriorament del mobiliari, la direcció no dona cap solució.

Pel que fa a l’equip de tractament, aquest es veu sotmès a una pressió constant que ve acompanyada amb un tracte de desprestigi que mai s’havia produït abans. UGTPRESONS hem demanat una solució a aquest conflicte que si no s’aborda urgentment podria resultar irresoluble.

Gaudiment període de descans Oficines CP Quatre Camins

UGTPRESONS demanem a l’administració que intervingui per evitar les restriccions que s’estan posant al centre de Quatre Camins per gaudir del descans al que tenim dret els treballadors. Recordem que no hi ha cap normativa, que ens sigui d’aplicació, que indiqui que aquesta pausa s’ha de fer obligatòriament en una franja determinada i, per tant, ha de ser l’interessat qui determini quan vol gaudir dels 30 minuts de descans.

I més quan el fet de gaudir-la en unes hores avançades de la jornada laboral no fa més que beneficiar el servei, ja que només un petit volum de personal situa aquest descans en aquestes hores.

L’Administració addueix que l’article 7 del Decret 56/2012 de Jornada i Horaris diu que, amb caràcter general el descans s’ha de fer entre les 10 i les 12 del matí, oblidant el “petit detall” de que el personal penitenciari estem expressament exclosos d’aquest capítol en concret.

Quadrants vacances i dies Àrea prestacions CP Lledoners

UGTPRESONS denunciem les disfuncions del servei i els greuges que està generant la “genial” idea de la direcció del CP Lledoners de refer els quadrants de lliurança de l’àrea de prestacions, incloent als Caf dins del grup de Gam Prestacions, tenint les dos figures tasques diferents.

Amb la clara intenció “d’estalvi” de personal la direcció innova sense tenir en compte les disfuncions que, tant a nivell de servei com de gaudiment de dies, això suposa.

També denunciem el fet que la direcció , escudant-se en el comodí de les “necessitats dels servei”, impedeix al personal d’àrea mixta escollir lliurement entre l’horari de 5×2 i el 4×3, tal i com preveu el nostre Acord de Condicions Laborals.

El Subdirector General ens ha manifestat que es posarà en contacte amb el centre per interessar-se per aquestes dos problemàtiques.

Uniformes penitenciaris

Posem de relleu la deficient qualitat dels nous uniformes que s’estan proporcionant i, sobretot, el ridícul que suposa el fet que aquests siguin d’un color diferent dels antics. Els professionals penitenciaris no som diferents d’altres col·lectius de la Generalitat, i de la mateixa manera que els companys Mossos, Agents Rurals o Bombers porten tots idèntic uniforme, nosaltres exigim el mateix tractament.

UGTPRESONS demanem que s’abordi immediatament aquesta problemàtica amb la creació d’un Grup de Treball específic.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca