Ampliació Permís de paternitat (BOE)

Avui dijous s’ha publicar al BOE el Real Decreto-ley 6/2019, de 1 de marzo, de medidas urgentes para garantía de la igualdad de trato y de oportunidades entre mujeres y hombres en el empleo y la ocupaciónque contempla, entre d’altres mesures que fomenten la igualtat entre dones i homes, l’ampliació progressiva per a tots els treballadors públics del permís de paternitat per naixement, adopció, guarda amb finalitat d’adopció i acolliment, amb la següent periodificació:

Any 2019

El permís serà ja de 8 setmanes, de les que les 2 primeres s’hauran de gaudir ininterrompudament i immediatament després del part, adopció o acolliment.

Les 6 restants, que també es podran gaudir de manera ininterrompuda, es podran seguir gaudint ja sigui amb posterioritat a les 6 setmanes de descans obligatori de la mare o després que finalitzi el permís de 16 setmanes de la mare.

Any 2020

Permís de 12 setmanes, de les que les 4 primeres s’hauran de gaudir ininterrompudament i immediatament després del part, adopció o acolliment.

Les 8 restants, que també es podran gaudir de manera ininterrompuda, es podran seguir gaudint ja sigui amb posterioritat a les 6 setmanes de descans obligatori de la mare o després que finalitzi el permís de 16 setmanes de la mare.

Any 2021

Permís de 16 setmanes, de les que les 6 primeres s’hauran de gaudir ininterrompudament i immediatament després del part, adopció o acolliment.

Les 10 restants, que també es podran gaudir de manera ininterrompuda, es podran seguir gaudint ja sigui amb posterioritat a les 6 setmanes de descans obligatori de la mare o després que finalitzi el permís de 16 setmanes de la mare.

Afortunadament aquest permís és d’obligada implementació a totes les administracions, inclosa la de la Generalitat, ja que el Reial decret llei publicat avui modifica l’article 49 de l’Estatuto Bàsico del Empleado Público, Llei bàsica d’obligat compliment, i el nostre Govern no podrà fer una altra cosa que acatar la seva aplicació.

Per últim dir-vos que aquesta ampliació del permís no té caràcter retroactiu i només serà d’aplicació als supòsits que es produeixin a partir de l’1 d’abril.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca