Modificades de les bases (JU029)

Avui s’ha publicat al DOGC una nova resolució per la qual es modifica la base 8.1.1 de la Resolució JUS/649/2019, de 15 de març, de convocatòria del procés selectiu per proveir 301 places de l’àmbit funcional d’execució penal del Cos de diplomatura d’Educació Social.

El que fa aquest nou redactat és excepcionar els educadors de fora de l’àmbit d’execució penal només dels temes específics propis del cos de diplomatura d’educació social, incomplint de nou l’article 63 de la Llei 26/2009, del 23 de desembre, que, recordem, diu:

“En la fase d’oposició, resten exempts dels temes específics d’educació social els aspirants que acreditin haver prestat un mínim de tres anys de serveis com a educador o educadora social en l’àmbit de la Generalitat

UGTPRESONS creiem que aquesta “solució” adoptada pel Departament de Justícia, amb la col·laboració de CSIF, CCOO i CATAC, significa mantenir l’espasa de Dàmocles sobre el futur del procés ja que, si amb aquest redactat pretenen que els educadors socials de fora de l’àmbit d’execució penal es conformin i no recorrin les bases és que, a banda de ser uns irresponsables, són uns innocents.

Sorprèn també el fet que, posats a complir a mitges una Llei o a incomplir-la a mitges, no s’hagi optat per servalent i incomplir-la del tot, ja que tant una opció com l’altra produirà idèntics efectes desastrosos.

UGTPRESONS volem el millor per als nostres companys i companyes educadores que treballen a centres penitenciaris i, per això, pensem que una visió “cortoplacista” amb unes bases que ara semblen poder “dificultar” la participació de competidors no ens ha d’allunyar del que amb absoluta probabilitat pot passar a mig termini un cop es vagin resolent els centenars de recursos que, avalats per una Llei, amb seguretat es presentaran.

Esperem, no obstant, que els recursos que es presentin no prosperin i que tots els companys i companyes que aprovin l’oposició i puguin consolidar un lloc de treball no l’acabin perdent anys després.

Per últim, dir-vos que la nova publicació fa que s’obri un nou termini de 20 dies hàbils per presentar sol·licituds a partir de demà, però que aquells que ja l’hagueu fet no caldrà que la torneu a presentar, i que això farà que la data prevista de l’examen s’endarrereixi a finals de juny o principis de juliol.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca