Batalla campal a Brians 2

UGTPRESONS denunciem el risc que suposa per als professionals penitenciaris treballar a les presons catalanes, les agressions hanaugmentat en un 20% any rer any.

UGTPRESONS denunciem que el canvi en el perfil de la població penitenciària està provocant greus problemes d’inseguretat als centres penitenciaris catalans, atès l’increment del 70% d’interns de països de l’est en els darrers 3 anys, que contrasta amb una població estrangera que s’ha mantingut estable en aquest mateix període.

El gravíssim incident que va succeir ahir al centre penitenciari de Brians 2 és només una mostra del complicat escenari en el que els professionals penitenciaris han de treballar a diari. Ahir a un mòdul es va originar una baralla multitudinària entre un grup d’interns de països de l’Est i un grup d’interns musulmans, que no va ser espontània, sinó que una agressió prèvia planificada va desencadenar la posterior baralla multitudinària amb ús d’objectes punxants al mig del pati.

UGTPRESONS denunciem l’increment de la inseguretat i de les agressions que pateixen els professionals penitenciaris, que any rere any augmenta en un 20% sense aturador i sense que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima abordi aquesta problemàtica de manera integral, i que es tradueix en que actualment gairebé 400 treballadors es trobin de baixa laboral.

UGTPRESONS denunciem també la irresponsabilitat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima amb relació a les polítiques de personal, sense dotar del personal necessari que garanteixi la seguretat dels establiments i amb més de 1.000 treballadors que encadenen contractes temporals voluntàriament perllongats en el temps i no poden consolidar el seu lloc de treball des de fa anys.

UGTPRESONS denunciem de nou la manca d’un pla real d’inversions per solucionar les greus problemàtiques que pateixen pràcticament tots els centres penitenciaris catalans i la irresponsabilitat que suposa no invertir en la modernització de centres que porten 3 dècades en funcionament, com Quatre Camins, Brians 1 o Ponent, sense oblidar l’estat semi-ruïnós en el que es troba Brians 2, amb un greu problema de manteniment de les instal·lacions que suposa, per exemple, que un important nombre de cel·les es trobin actualment inutilitzades.

UGTPRESONS exigim un itinerari formatiu continu i de qualitat, hores d’ara pràcticament inexistent, que s’adapti constantment a les noves realitats que afecten la tasca diària que han de desenvolupar els professionals penitenciaris.

Per últim, exigim a la màxima responsable del Departament, la consellera Ester Capella, un ferm compromís amb els treballadors penitenciaris, que els protegeixi i aporti solucions immediates a totes aquestes problemàtiques.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca