Baralla multitudinària

El CP Ponent es suma al caos penitenciari

Malauradament aquest a setmana s’han reproduït al centre penitenciari de Ponent uns incidents gairebé calcats als succeïts el passat cap de setmana al centre penitenciari de Brians 2.

Les estadístiques demostren que amb caràcter general a tots els centres penitenciaris catalans estan augmentant les agressions als professionals penitenciaris i els incidents greus protagonitzats per interns, i això es confirma dia rere dia com, per exemple, la nova baralla multitudinària protagonitzada entre interns de països de l’est i interns d’ètnia gitana que es va produir al centre penitenciari de Ponent centre, on també han augmentat alarmantment les situacions de risc com baralles i aldarulls.

Només la immediata actuació de la plantilla va poder evitar que els greus incidents es transformessin en desastre i es va poder reconduir la situació gràcies a l’eficàcia i la professionalitat dels treballadors de servei, amb l’aplicació de mitjans coercitius consistents en l’aïllament proivisional de 8 interns.

Al nostre sistema penitenciari s’està visualitzant l’augment exponencial d’interns de països de l’est d’Europa, això és una realitat ineludible, i Ponent no n’és pas una excepció. Aquest augment està afectant d’una manera sistemàtica i dràstica els nostres centres amb un perfil d’interns que té unes característiques molt marcades relacionades amb laviolència, les màfies i l’extorsió. Si a aquest perfil li sumem el desarrelament que pateixen, sense contacte amb la família moltes vegades, i amb pocs o cap ingrés econòmic, tenim el caldo de cultiu perfecte perquè situacions com la viscuda aquesta setmana es reprodueixin sovint.

UGTPRESONS portem mesos advertint que s’han de prendre mesures per abordar aquesta problemàtica però l’Administració, enlloc de fer-ho, i en un altre exemple del menyspreu amb el que tracta el nostre col·lectiu, continua aplicant unes nefastes polítiques de personal consistents a negar la realitat i no dotar del personal necessari els centres penitenciaris, no cobrint el 100% de les centenars de baixes mèdiques que tenim, ni les vacants que es van produint per diferents circumstàncies.

UGTPRESONS exigim a l’Administració que obri els ulls d’una vegada a la realitat i es deixi de “projectes” de futur, ja que sense la col·laboració dels professionals penitenciaris, els seus somnis mai podran portar-los a terme.

UGTPRESONS exigim que es doti de personal els centres amb la dotació de personal que marca la RLT i que hi hagi una cobertura total de les baixes. Aquesta situació només pot anar a pitjor si no prenen mesures i evidentment s’agreujarà amb l’arribada del període de vacances.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca