Negociació Bases Oposicions PESCO

Aquest matí s’ha celebrat la segona reunió del Grup de Selecció i Provisió depenent de la Mesa Sectorial en el que es negocien les bases dels futurs processos lligats al PESCO.

Tot i tractar-se d’una reunió dels processos PESCO que depenen de Funció Pública UGTPRESONS hem assistit, com a únic representant del col·lectiu penitenciari, ja que el que surti d’aquest àmbit de negociació serà el que el Departament de Justícia voldrà imposar als nostres processos selectius de rehabilitació de l’àmbit d’execució penal, amb la recurrent excusa de l’imperatiu legal de Funció Pública.

Com ja us vam informar a la primera reunió celebrada el passat 4 de febrer Funció Pública es va despenjar amb una primera proposta de bases totalment inacceptable amb 4 exercicis a la fase d’oposició, entrevista i una fase de concurs que donava més puntuació al nivell mitjà d’ACTIC que als exercicis de la Part General o de l’Específica.

Avui però ha anat més enllà, i a banda de repetir la mateixa proposta amb una ridícula reducció del pes de l’ACTIC a la fase de concurs, ha manifestat contundentment que l’únic model de processos que preveu són els que contemplen fase d’oposició i de concurs i que en cap cas tenen intenció d’introduir altres possibilitats com, per exemple, la que preveu l’article 61.6 de l’EBEP.

UGTPRESONS ja preveiem aquest lamentable escenari i per això hem presentat als representants de Funció Pública una proposta de la que per nosaltres hauria de ser l’estructura d’aquests processos de selecció i que seria la següent:

Fase d’oposició (puntuació màxima de 60 punts)

1a Prova

  • 1r Exercici: Test Part General de 75 preguntes. La qualificació serà d’entre 0 a 60 punts punts. 
  • 2n Exercici: Test Part Específica de 75 preguntes. Restaran exempts d’aquest exercici els aspirants que acreditin haver desenvolupat funcions del cos objecte de la convocatòria durant almenys 1 any. La qualificació serà d’Apte o no Apte. 
  •  Les respostes errònies no descomptaran
  •  La puntuació mínima per superar aquesta prova és de 30 punts. 

2a Prova: Castellà-Català

Fase de concurs (puntuació màxima de 40 punts)

  • Serveis prestats en el cos objecte de la convocatòria, a raó de 0,2 punts/mes i amb una puntuació màxima de 35 punts.
  • Els tres nivells d’ACTIC, amb una puntuació de 1, 3 i 5 punts segons el nivell i amb una puntuació màxima de 5 punts. 

Promoció Interna

  • Es limitarà al mínim que permet la normativa actual (20%) en els processos selectius que no hagin tingut una convocatòria en els darrers 5 anys.

Sorprenents han estat les propostes presentades pels sindicats CSIF i CATAC (CCOO no n’ha presentat cap) que contemplen l’obligació de superar tant el temari de la Part General com de l’Específic a tots els participants en el procés, sense excepcionar absolutament ningú, mantenint també un supòsit pràctic.

A més, els dos sindicats aposten per mantenir una pseudoentrevista en forma d’avaluació escrita de competències professionals, això sí, CATAC proposa (menys mal) excepcionar d’aquesta prova els treballadors amb més de 3 anys d’antiguitat al cos.

El Subdirector General de Funció Pública ha recollit les tres propostes presentades i ha manifestat que les estudiaran i ens donaran resposta el proper divendres.

Malauradament, ja podem imaginar-nos quina serà aquesta resposta ja que les “poc exigents” propostes (per dir-ho suaument)presentades pels altres sindicats faciliten de forma més que evident la decisió que prendrà Funció Pública i, malgrat la nostra proposta manté l’únic model que contempla l’Administració, el de concurs-oposició, tot fa pensar que triaran les presentades pels sindicats més “conformistes”.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca