Pagues extra 2013 i 2014

Reunió d’urgència de la UGT amb la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet

Aquest matí diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de que el Govern Estatal estava posant en entredit la constitucionalitat del Decret Llei de devolució de les pagues extres de 2013 i 2014 i els increments salarials pels anys 2019, 2020 i 2021 amb el tecnicisme que “només les administracions que compleixen amb els objectius de dèficit poden aprovar mesures en matèria de retribucions de funcionaris”.

Recordem que aquest Decret Llei, que confirmava l’Acord signat per la UGT de Catalunya el desembre de 2018, va ser aprovat per unanimitat amb el vot favorable de la totalitat dels diputats dels Grups Parlamentaris que conformem el Parlament de Catalunya, inclús dels que formen part del mateix Grup que dona suport a l’actual Govern al Congreso de los Diputados.

Per aclarir aquestes informacions, representants de la UGT de Catalunya s’han reunit d’urgència aquesta mateixa tarda amb la Ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet, per demanar explicacions i confirmació o desmentiment de les afirmacions que apareixen a diversos mitjans.

La Ministra ha confirmat que les obligacions i els compromisos del Govern amb els treballadors estan plenament vigents, però que és necessari el compliment d’un procediment tècnic habitual entre el Govern Estatal i el Català, que es produirà el proper dimecres, amb la resposta que aquest últim ha de donar al requeriment presentat.

A més ens ha manifestat la garantia i seguretat que el Govern Estatal no posarà cap impediment a que l’acord es pugui complir en la seva totalitat, i més quan es tracta d’unes partides pressupostàries prioritàries.

La UGT de Catalunya tenim clar que les treballadores i treballadors públics no hem de ser els perjudicats de les baralles que pugui haver entre els Governs Estatals i Català, i exigim que se’ns deixi d’utilitzar com arma llancívola i se’ns mantingui al marge dels interessos partidistes que sempre apareixen en campanya electoral.

La UGT de Catalunya instem al Govern Català a que faci els seus deures i, per això, demanarem una reunió urgent amb elVicepresident Aragonés i el Conseller Puigneró per a que ens traslladin el contingut de la resposta que enviaran al Govern Estatal.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca