Reunió amb el secretari Amand Calderó

Defensem el nostre Projecte de Llei de Creació del Cos d’Agents Penitenciaris

Arran de l’elaboració per part d’UGTPRESONS d’un Projecte de Llei per a la creació d’un Cos Penitenciari Específic, avui UGTPRESONS, com a sindicat majoritari al nostre àmbit, ens hem reunit amb el Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el Sr. Amand Calderó, amb el Subdirector General de Centres i Gestió Penitenciària, el Sr. Pedro Dominguez, i amb el Subdirector General de Programes de Rehabilitació i Sanitat, elSr. Carles Soler per tal d’exposar el nostre Projecte i demanar la creació d’un Grup de Treball específic per consensuar i concretar un text que s’acabi aprovant al Parlament de Catalunya.

A la reunió UGTPRESONS hem defensat els motius pels quals creiem necessari tenir un text legal específic que ens empari, tal i com tenen altres cossos com els Mossos d’Esquadra, Bombers o d’Agents Rurals, i que hauria de significar entre d’altres qüestions importants:

  • La dignificació de les tasques dels professionals penitenciaris.
  • Una actualització d’estructures i categories laborals.
  • La creació d’un Pla de Carrera efectiu i transparent.
  • Una regulació específica d’Accés al Cos sense ingerències externes.
  • La potenciació de llocs de doble entrada (C/B) a les àrees d’oficines i vigilància permetent una promoció a un cos superior.
  • La modificació profunda de la segona activitat.
  • El reconeixement com Agents de l’Autoritat.
  • Una formació específica teòrica, pràctica i física de qualitat i descentralitzada a totes les comarques.
  • La creació i potenciació d’una imatge corporativa pròpia.
  • L’avançament de l’edat de jubilació.

Els màxims responsables de l’Administració Penitenciària, tot i reconèixer les dificultats que suposarà, s’han mostrat oberts a començar a negociar un text, fins i tot incorporant al Grup de Treball que es podria constituir a figures dels cossos específics ja existents, però han manifestat que aquest hauria de ser refrendat amb el màxim consens possible de les organitzacions sindicals representatives.

UGTPRESONS portem defensant la creació d’un Cos d’Agents Penitenciaris des de fa anys i avui hem traslladat el que és tracta d’un anhel històric dels treballadors i treballadores, però malauradament hi ha d’altres sindicats que no tenen la mateixa percepció que nosaltres i, fins i tot, han arribat a posar per escrit el suposat “perill” que significaria la creació del Cos, traslladant, no sabem per quins interessos ocults, que això podria significar empitjorar les nostres condicions laborals.

UGTPRESONS volem deixar clar que la creació del Cos d’Agents Penitenciaris no només no impossibilita negociar un Nou Acord de Condicions Laborals, sinó que, al contrari, permet “blindar-nos” d’ingerències externes provinents d’altres Departaments de la Generalitat com hores d’ara succeeix.

I les proves recents són els nous Acords signats pels col·lectius de Mossos (a mitjans de 2017) i de Bombers (fa només uns dies), que contemplen millores laborals que a nosaltres se’ns neguen taxativament des de Funció Pública.

Es demostra doncs que és totalment compatible dotar-nos d’un text legal que ens dignifiqui com a col·lectiu i ens protegeixi, amb la negociació i aprovació d’Acords de Condicions Laborals sectoritzats al nostre àmbit.

UGTPRESONS esperem que en el marc de les negociacions que durem a terme properament, treballem tots sense excepció per a que els professionals de l’àmbit penitenciari que encara no estem inclosos en cossos específics ho estiguem en breu, i fem una crida a aquells sindicats que no comparteixen la voluntat de la plantilla a que s’hi sumin a la iniciativa que avui UGTPRESONS hem endegat.

Negociacions del nou Acord de condicions laborals

UGTPRESONS hem aprofitat la reunió per demanar que s’acabi la paràlisi “negociadora” en la que es troba còmodament instal·lada l’Administració Penitenciària i s’iniciïn immediatament les negociacions del Nou Acord Penitenciari així com de la pròrroga del PRP per aquest any 2019.

I per demostrar que quan hi ha voluntat negociadora i una interlocució vàlida es pot arribar a acords, hem presentat el darrer acord signat fa només uns dies pel col·lectiu de Bombers que contempla, entre d’altres, compromisos ferms en matèria d’increment net de plantilla, amb la creació de 1.000 noves places en els propers 4 anys, o de retribucions, com la implementació del “seu PRP” a imatge i semblança del nostre, però amb unes quantitats lleugerament superiors.

UGTPRESONS hem manifestat que els treballadors i les treballadores estem cansats de l’excusa de que “no hi ha pressupost”, i més quan aquesta sembla evident no és aplicable a d’altres col·lectius, de manera que, o val per a tothom o no val per a ningú, i creiem que els professionals penitenciaris ens hem guanyat al dret a ser tractats d’idèntica manera que la resta de servidors públics, i hem exigit l’inici de negociacions de manera immediata.

Els màxims responsables de l’Administració Penitenciària s’han mostrat sorpresos pels acords que han signat altres col·lectius (no en tenien ni idea), i que UGTPRESONS hem aportat com a “proves” de voluntat negociadora, i han recollit les nostres demandes amb el compromís de seure a negociar en un breu espai de temps.

Esperem que la sorpresa que han demostrat provingui d’un reconeixement de la seva incapacitat de plantar-se davant de Funció Pública i defensar el text que es pugui arribar a acordar, i no perquè això els hagi desmuntat el seu “xiringuito” de voler dilatar al màxim les negociacions d’un Nou Acord que ha de suposar l’actualització i millora de les nostres condicions laborals.

Pròrroga del PRP pel 2019

En relació a la pròrroga del PRP per aquest 2019, el primer trimestre del qual hem de veure reflectit a la nòmina de maig,UGTPRESONS hem traslladat la nostra indignació per la resposta que hem obtingut de responsables del Departament d’Economia quan els hem preguntat pel nostre complement:

“El Departament de Justícia encara no s’ha posat en contacte amb nosaltres per tractar del PRP”.

UGTPRESONS hem demanat explicacions al Sr. Amand Calderó dels motius pels quals encara no havien fet els seus deures i li hem exigit que iniciïn d’una vegada les converses amb els Departaments d’Economia i de Funció Pública per assegurar-nos el cobrament d’aquest complement el mes vinent, i hem donat marge fins meitat d’aquest mes de maig per a obtenir una resposta al respecte.

El Sr. Calderó, s’ha compromès a treballar-ho immediatament i a donar-nos resposta en breu, deixant entreveure alguna possibilitat de canvi en la percepció. UGTPRESONS hem deixat clar que si el canvi suposa l’augment a les quantitats acordades amb el col·lectiu de Bombers, doncs no hi haurà cap problema.

Jubilació anticipada

UGTPRESONS hem reclamat que es passi ja de les paraules als fets en aquesta qüestió i que comencin a treballar seriosament i abordin una problemàtica que al final ens esclatarà a les mans.

UGTPRESONS hem demanat al Sr. Calderó que, ara que el partit de la nostra Consellera de Justícia ha obtingut amplia representació al Congrés dels Diputats, s’han de comprometre a traslladar també allà la necessitat de l’avançament de l’edat de jubilació dels professionals penitenciaris.

Dret al gaudiment de 4h per votar

UGTPRESONS hem volgut denunciar la incomprensible fórmula que va idear el gerent de Lledoners establint unes franges horàries per anar a votar totalment irracionals i que obligaven que a la jornada de matí s’hagués d’exercir el dret al vot entre les 8:15 i les 12:15, i a la de tarda entre les 16:45 i les 20:45.

UGTPRESONS hem denunciat una situació intolerable que sembla amagar unes intencions de desincentivació d’un dret constitucional que hauria de ser protegit, i hem exigit la intervenció personal del Sr. Amand Calderó per evitar que aquesta barbaritat és reprodueixi a les eleccions del proper dia 26 de maig.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca