Reunió grup de treball penitenciari

Pròrroga del PRP

UGTPRESONS hem demanat informació a l’Administració de les gestions que, al nostre entendre, ja haurien d’haver fet amb el Departaments d’Economia i amb Funció Pública per complir amb el calendari de pagament del PRP d’aquest 2019.

Estem cansats que any rere any arribi el mes de maig, nòmina en la que hem de cobrar el 1r trimestre, sense tenir solucionat aquest problema, i aquest any no estem disposats a tolerar que es reprodueixin els fets de 2018, quan per deixadesa de l’Administració vam haver d’esperar a la nòmina de setembre per cobrar els imports que hauríem d’haver cobrat a les nòmines de maig i d’agost.

UGTPRESONS hem recordat també, que les quantitats del PRP d’aquest 2019 havien de contemplar els increments retributius corresponents a aquest any, o sigui inicialment el 2,25% que ja es va aplicar a les nostres nòmines, per després incorporar el 0,5% restant que s’aplicaria a partir de juliol.

L’Administració ha tornat a explicar-nos el mateix conte de sempre: que “estem sense pressupost”, que “el context econòmic és complicat” i bla, bla… I ens ha comunicat que a finals d’aquest mes ens convocaran a una reunió en la que tenen intenció de presentar-nos una proposta de pròrroga del complement.

UGTPRESONS esperem que a aquesta reunió vinguin amb els deures fets i amb una oferta de pròrroga sense condicionants extres ja que, si no fos així, s’obriria un període de conflicte només atribuïble a l’Administració.

Concurs de comandaments i d’oficines

L’Administració ens ha proporcionat avui la proposta definitiva de les bases dels concursos de vigilància i oficinesque, finalment, es convocaran al DOGC el proper dia 29 d’abril en una única convocatòria, o sigui una única resolució per els dos processos de mobilitat.

La curiositat de les bases que presenten és que la puntuació destinada al treball desenvolupat, la part amb més pes del concurs, encara no està decidida i resta pendent de la decisió d’un suposat grup d’experts que, en base a uns criteris únicament de caràcter tècnic (sic), faran una proposta en els propers dies.

L’altra “gran novetat” és que mantenen l’obligació que tothom sense excepció hagi de superar la segona fase del concurs, i que ens confirmen que aquesta consistirà en la realització d’una prova escrita en la que s’hauran de resoldre uns supòsits pràctics relacionats amb les funcions dels llocs a proveir.

Per a la preparació d’aquesta prova l’Administració farà públiques les instruccions i la normativa que formarà part dels supòsits pràctics.

UGTPRESONS hem tornat a manifestar que aquestes bases, tal i com estan plantejades, no les podem acceptar i no estem disposats a suscriure, principalment pels següents motius:

  • No contemplen una alternativa a la desaparició de l’exempció de la 2a fase als participants que ja hagin obtingut un lloc definitiu en un concurs anterior.
  • Continuen sense comptabilitzar la totalitat del temps desenvolupat com a comandament provisional.

Pel que fa al primer motiu, UGTPRESONS reiterem la petició que ja vam fer fa uns mesos consistent a convocar unconcurs restringit limitat al personal que ocupa llocs definitius de comandament i que vol moure’s horitzontalment, tal i com podrien permetre els articles 68 del Decret Legislatiu 1/1997 i 115 del reglament 123/1997.

En relació al segon motiu UGTPRESONS creiem que de la mateixa manera que l’Administració, quan creu que li beneficia, decideix obviar sentències, desoir pronunciaments de Funció Pública o, fins i tot, vulnerar la literalitat d’algunes lleis, en aquest cas també ho podria fer, i el fet de no fer-ho ens impedeix acceptar aquestes bases.

UGTPRESONS hem volgut recordar també a l’administració que encara té dos processos pendents de resoldre, elsconcursos de comandaments de vigilància JU/CP003/2008 i JU/CP003/2010, i que hauria de fer-ho abans de la convocatòria del nou concurs, per tal d’evitar que aquest neixi ja viciat.

UGTPRESONS hem tornat a reiterar que, pel que fa al concurs JU/CP003/2008, l’única solució possible seria aplicar el que les pròpies bases del concurs preveuen, o sigui oferir totes les vacants que s’han generat des de la publicació del concurs, ara fa més de 10 anys, a la nova resolució que s’ha de tornar a fer.

En relació al concurs de comandaments de Caps d’Unitat de Puig de les Basses JU/CP003/2010, tot i no afectar directament al nou concurs que es publicarà, creiem que l’Administració, un cop el Suprem va inadmitir a tràmit el recurs que va presentar i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya esdevé ferma, no té cap excusa per no resoldre’l ja de manera definitiva.

Comença a ser sospitós, ratllant fins i tot tipus delictius, el posicionament de l’Administració en relació a aquests dos concursos ja que amb la seva actitud de bloqueig només fa que provocar indefensió a desenes de companys i companyes que no saben si han de concursar o no en el nou concurs.

Malauradament l’Administració ha decidit tirar pel dret de manera absolutament irresponsable i ens ha comunicat queconvocaran el concurs en la data indicada, amb el format que avui ens han presentat i sense resoldre els concursos que tenim “enquistats” des de fa anys.

En relació a la possible data de resolució dels processos manifesten no poder aventurar-se a donar una data probable ja que tot dependrà de la quantitat de participants.

Nova regulació de la borsa de treball

L’Administració ens ha presentat avui una proposta de regulació de la Borsa General que tot i contemplar moltes de les demandes que UGTPRESONS hem anat fent al llarg d’aquests darrers anys, com la d’estructurar la borsa en 5 àmbits territorials i 2 funcionals, considerem que encara insuficient.

Aquesta proposta determina que tots els integrants de la Borsa General, tant els actuals com els que es vagin incorporant, hauran d’escollir àmbit territorial i funcional, amb l’objectiu d’evitar les disfuncions que es donen actualment quan companys treballen a centenars de kilòmetres del seu domicili tot i poder ocupar llocs més propers o ocupar llocs de treball que s’adaptin més als seus “interessos”.

Els Àmbits Territorials a escollir serien:

  • Barcelona: CP Obert 2, CP Dones, CP Brians 1, CP Brians 2, CP Quatre Camins, CP Joves, Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa. 
  • Girona: CP Puig de les Basses, CP Obert Girona.
  • Tarragona i Terres de l’Ebre: CP Mas d’Enric, CP Obert Tarragona.
  • Lleida: CP Ponent, CP Obert Lleida. 
  • Catalunya Central: CP Lledoners.

I els Àmbits Funcionals o tipus de llocs

  • Genèric/a d’oficina 
  • Genèric/a d’interior (servei interior/àrea mixta/medi obert)

UGTPRESONS hem demanat que, en cas d’arribar a un acord en el text, seria necessari donar l’oportunitat a TOTS els companys i companyes interines que conformen l’actual Borsa General i es troben ocupant un lloc estructural a participar en un procés d’elecció d’àmbits territorials i funcionals, mitjançant un    acte públic o similar, i permetre canviar de centre i lloc de treball a aquells que voluntàriament així ho desitgin.

Aquesta seria la part principal de la nova regulació de borsa que evidentment acceptaríem, però malauradament hi ha aspectes amb els que estem encara en desacord, com la proposta d’incorporar a aquesta “nova” Borsa General només els    68 companys i companyes de la 1a promoció de la borsa de reforç de novembre de 2017 i que poden acreditar una prestació de serveis de 1 any i 3 mesos. A més, aquests anirien a un grup totalment diferenciat del grup conformat pels actuals integrants de la borsa general.

UGTPRESONS creiem que TOTS els que formen part de la Borsa de Reforç han de ser “transferits” a la Borsa General, independentment de la seva antiguitat, i també som contraris a la creació de 2 grups. No creiem que sigui cap problema crear un únic grup amb el ranking que correspon a cada integrant de la borsa.

La resta d’aspectes que creiem millorables, i que l’administració podria perfectament acceptar, són els relacionats amb la gestió del procés d’oferiment de les places i les causes d’exclusió i suspensió de la Borsa de Treball.

Finalment ens emplacem per una reunió que celebrarem el proper 30 d’abril en la que tancarem “o no” el text que regularà la nova Borsa de Treball General.

Per acabar UGTPRESONS hem demanat informació sobre l’estat en que es troba l’actual borsa de reforços, quants companys estan actualment sense treballar i quants s’incorporaran per cobrir el període de Setmana Santa i fins quina data. També hem demanat informació sobre les intencions que té l’administració de renovar a tots els companys que finalitzen contracte el proper 31 de maig.

Com era d’esperar l’Administració no ha concretat gaire, excepte que dels 57 dels companys que actualment es troben sense treballar, 50 seran contractats durant un període d’1 mes entre el 15 d’abril al 15 de maig. En relació a que passarà amb els que finalitzen contracte el proper 31 de maig diuen que no poden concretar res excepte que continuaran renovant nomenaments segons les necessitats que es vagin produint en cada moment.

També ens han informat que als 12 companys integrants de la Borsa General que encara no estan ocupant una plaça estructural se’ls oferirà una tant bon punt es resolgui el procés per cobrir les 23 places en comissió de serveis pel personal funcionari, i que probablement es produirà l’1 de juny.

UGTPRESONS hem demanat que es contracti als 57 i que aquest nou nomenament s’allargui fins el 31 de maig, per fer-los coincidir amb la finalització de contracte de molts dels actuals interins en reforç. A més, i tenint en compte les grans mancances de plantilla que tenim i el número tant important de baixes existents, hem demanat que després d’aquesta data es renovi a la totalitat d’interins.

Permís per exercir el dret a votació del 28 d’abril

Demanem la compensació amb 7,5 hores extres a aquells companys i companyes que treballin el dia 28 d’abril i voluntàriament decideixin exercir el seu dret al vot fora de la jornada laboral o per correu.

Entenem que tornar a l’estatus que teníem fa anys beneficia la cobertura del servei del dia de les votacions i afavoreix un clima més favorable per exercir el dret fonamental al sufragi.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca