Abandonem la Mesa de negociació

L’administració no concreta res del PRP i trenca la pau social

Abans que es donés inici a la reunió UGTPRESONS hem demanat intercanviar els punts de l’Ordre del Dia d’avui i hem exigit tractar en primer lloc el punt que l’Administració havia situat com segon, el PRP, advertint que UGTPRESONS només continuaríem asseguts a la reunió depenent de les notícies o compromisos que poguessin adquirir en relació a la pròrroga del nostre complement.

Malauradament una vegada més, l’Administració Penitenciària ha decidit trencar la corda quan ens ha comunicat que la proposta de pròrroga del PRP que van presentar a la Comissió de Retribucions del Departament d’Economia el passat 16 de maig no havia estat acceptada, sense concretar els termes de la proposta que van presentar.

UGTPRESONS hem exigit conèixer el contingut de la proposta i hem demanat saber els motius pels quals el Departament d’Economia no l’havia acceptat i la sorpresa ha estat quan l’Administració ens l’ha llegit:

  1. Per no estar el complement emmarcat en la negociació d’un Nou Acord de Condicions Laborals.
  2. Per continuar estant vinculat al compliment de la jornada laboral.

Si ja és ridícul el primer argument ja que precisament és l’Administració la que no ha volgut iniciar converses per negociar un Nou Acord, el segon és indignant ja que només fa unes setmanes la mateixa Comissió de Retribucions del Departament d’Economia va acceptar crear un complement idèntic al nostre per a un altre col·lectiu.

Dels termes de la proposta l’Administració s’ha mantingut a no concretar res i només ha manifestat que continuen negociant amb Economia i que esperen que acabi aprovant-se un nou complement a la nova reunió de la Comissió de Retribucions del Departament d’Economia del dia 13 de juny.

En aquestes condicions UGTPRESONS creiem que ja no es pot continuar negociant amb una Administració amb la que ja no es pot confiar i, tot i haver-se de tractar avui de temes sectorials també importants, ens hem vist obligats a abandonar la reunió ja que el punt principal que avui s’havia de tancar i que éstransversal a TOTS els treballadors i treballadores dels centres penitenciaris, la pròrroga del nostre PRP, no sembla prioritari per a l’Administració.

I que no ens expliquin “milongues” ja que mentre els responsables penitenciaris no poden (o no volen) fer res per mantenir el que el col·lectiu penitenciari ja tenim des de fa anys, hem de veure com a d’altres departaments, concretament el Departament d’Interior, els seus responsables aconsegueixen rascar del no res una partida pressupostària extraordinària per crear un PRP idèntic al nostre per als companys del cos de bombers, a més d’altres millores laborals i d’increment de plantilla.

Una vegada més queda comprovat que el menyspreu als professionals penitenciaris està a l’ADN de l’Administració i que el seu desinterès per les nostres condicions laborals sembla no tenir límit.

Per això, UGTPRESONS hem advertit que si en les properes 48 hores no se’ns facilita informació de la proposta de pròrroga del PRP i no se’ns assegura el seu cobrament iniciarem un calendari de mobilitzacions al que esperem s’hi sumin la resta d’organitzacions sindicals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca