Aprovada al Parlament la moció d’aplicació de l’art.61.6

Aquesta tarda s’ha aprovat al Ple del Parlament de Catalunya l’aplicació, això sí amb matisos, de l’article 61.6 de l’EBEP en els processos selectius de l’Administració de la Generalitat destinats a l’estabilització i consolidació (PESCO), amb 65 vots a favor i 62 abstencions.

I diem amb matisos perquè si llegim amb deteniment el text que finalment ha estat aprovat, aquest sembla no ser d’aplicació universal ni per a tots els participants en les diferents convocatòries ni per a totes les places ofertades a cada procés ja que literalment el text insta el Govern a:

“Aprovar el present any un Decret Llei perquè, en aplicació del article 61.6 de l’EBEP, els processos de selecció d’ocupació pública com a mesura excepcional reservin places destinades a l’estabilització i la consolidaciód’ocupació temporal dels treballadors i les treballadores de més edat i més antiguitat mitjançant el sistema de concurs de mèrits”.

L’aprovació d’aquest text és, evidentment, una gran notícia, i el Govern haurà de respectar la voluntat del Parlament, però tenint en compte que els dos grups que li donen recolzament, JxC i ERC, s’han abstingut a la votació, tot fa pensar que no ho posaran fàcil per aplicar el mandat que rep dels representants dels catalans.

I més quan el text, circumscriu la possibilitat d’accedir a un lloc definitiu mitjançant el sistema de concurs només a un nombre de treballadors que compleixin determinats requisits d’edat i antiguitat encara per determinar, a més de reservar en cada procés convocat un indeterminat encara nombre de places que es destinarien per poder consolidar un lloc per la via del 61.6.

UGTPRESONS creiem que la Moció aprovada avui és un gran pas cap a la regularització d’una situació d’inestabilitat laboral només atribuïble a una Administració de la Generalitat que ha impedit que els milers d’interins que porten anys sostenint els serveis públics d’aquest país puguin consolidar el seu lloc de treball.

Ara toca que el Govern de la Generalitat reculi en les seves intencions d’exterminar els interins i apliqui àmpliament el mandat del Parlament. I ho haurà de fer, com no pot ser d’una altra manera, prèvia negociació amb els legals representants dels treballadors.

Així mateix exigim a Funció Pública la paralització immediata del procés selectiu de Treballadors Socials que es va convocar el passat 22 de maig amb nocturnitat i traïdoria, tal i com s’ha expressat avui el Parlament de Catalunya amb el següent text que avui també ha aprovat:

 Deixar sense efecte la Resolució PDA/1376/2019, de 17 de maig, per la qual es convoca el procés de selecció per proveir 173 places del cos de diplomatura de la Generalitat de Catalunya, treball social (grup A, subgrup A2,) perquè tan aviat quedin s’aprovi Decret llei d’aplicació del supòsits de l’article 61.6 de l’EBEP es pugui realitzar una nova convocatòria amb el mateix objecte i en tot cas en present any.”

Serà en la Mesa d’Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG) on es negociarà la forma d’aplicació dels textos aprovats.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca