Demanem al Parlament l’aplicació de l’art.61.6

Avui la UGT ens hem reunit al Parlament juntament amb d’altres sindicats, excepte Csif que ha refusat assistir-hi, amb els portantveus de la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública per analitzar l’escenari actual d’inestabilitat laboral que des de fa molts anys arrosseguen els departaments de la Generalitat, com a conseqüència de la deficient política de personal que ha dut a terme la Direcció General de Funció Pública durant molt de temps.

En aquesta reunió, a la que també hi han assistit companyes en representació del cos de treball social, la UGT hem plantejat 2 objectius:

  1. Proposar fórmules, incloses en l’ordenament jurídic vigent, que possibilitin una veritable consolidació dels llocs de treball del personal interí.
  2. Trobar el màxim de consens possible i recolzament dels grups parlamentaris per implementar les propostes que hem plantejat.

La urgència de la trobada ve motivada principalment per la proposta de bases presentada per la Direcció General de Funció Pública que, en comptes de seguir la filosofia de l’Acord PESCO per consolidar la plantilla interina, sembla dissenyada per fer un desmantellament d’interins.

La UGT hem traslladat als grups que, malgrat haver presentat una contraproposta de bases, es fa inviable negociar res quan l’altra part assisteix a les reunions amb les decisions ja preses, i aquesta contraproposta ni tan sols va poder ser debatuda, ja que la Direcció General de Funció Pública la va rebutjar en un comunicat via e-mail.

La UGT hem demanat el desenvolupament de l’article 61.6 del TREBEP pel què fa a l’aplicació excepcional del sistema de concurs per la via única de valoració de mèrits, i que aquesta possibilitat es faci extensiva a tots els col·lectius que compleixen els criteris PESCO, i hem demanat la implicació del Parlament per fer les gestions necessàries per a que així sigui.

Els grups parlamentaris han expressat opinions diverses de com es podria solventar la gestió d’aquests processos selectius i mentre algun recolzava la viabilitat de l’aplicació d’aquest article, d’altres veien més factible l’elaboració d’unes bases que facilitessin realment l’estabilització laboral.

Tots els grups parlamentaris i els sindicats hem coincidit que es tracta d’un problema de país que requereix de mesures excepcionals, donat l’elevat nombre de treballadors afectats, i per això la UGT juntament amb CCOO demanarem amb caràcter d’urgència al president de la Generalitat una reunió per situar a l’agenda política aquesta greu problemàtica i trobar espais de diàleg que permetin donar una solució definitiva a les desenes de milers de treballadors interins de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca