El TSJC confirma el gaudiment dels 30 min. de flexibilitat

UGT provoca un nou revés judicial al Departament de justícia

Quan al maig del 2018, UGTPRESONS vam aconseguir que el Jutjat del Contenciós Administratiu nº 8 de Barcelona ens donés la raó i obligués l’Administració Penitenciària a restituir el dret que tenia el personal d’oficines i rehabilitació amb fills menors de 12 anys a gaudir d’una flexibilització horària d’entrada de fins a 30 minuts després de l’inici de la franja de presència obligatòria, ja esperàvem que el Departament de Justícia recorrés a una instància superior.

I així ho va fer, i va plantejar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, demostrant de nou que tractem amb una administració injusta i retrògrada a la que li provoca al·lèrgia qualsevol mesura relacionada amb laconciliació de la vida familiar i laboral del seu personal.

Doncs bé, una vegada més, UGTPRESONS hem tornat a guanyar, i hem aconseguit que l’Administració Penitenciària revés un “rapapolvo” del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que, en el seu “fallo”, titlla d’inconsistents i injustificats els arguments presentats pel Departament de Justícia.

Inconsistents perquè els arguments presentats per intentar que el Jutges els donessin la raó els podria rebatre qualsevolestudiant de primer any de dret, i injustificats perquè malgrat intentar enganyar els Jutges amb fal·làcies inventades com que el fet que el personal de rehabilitació i oficines pugui gaudir d’aquests 30 minuts de flexibilitatcomporta “costos econòmics perquè els han de substituir”, és una mentida fàcilment comprovable.

Aquesta sentència, però, no és ferma, i el Departament de Justícia la pot recórrer davant el Tribunal Suprem, però mentre, l’Administració Penitenciària està obligada a autoritzar totes les peticions de gaudiment d’aquest dret que rebi.

UGTPRESONS esperem que el Departament de Justícia desisteixi presentar un nou recurs, ja que fer per tercera vegada el ridícul seria ja patètic. A més animem a tots els companys i companyes que puguin i vulguin gaudir d’aquesta mesura de conciliació familiar i laboral a sol·licitar-la immediatament.

Per últim UGTPRESONS volem “animar” a les organitzacions sindicals que ara es dediquen a exigir l’aplicació d’una sentència que només UGTPRESONS vam portar als tribunals a treballar també per defensar els drets dels professionals penitenciaris, i no a observar el desenvolupament dels processos que nosaltres defensem.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca