Portem al Parlament el Prp i la negociació d’un nou Acord

UGTPRESONS aconseguim promoure una proposta de resolució per ser votada al Parlament

La manca de concreció, que des de fa mesos estaven demostrant els responsables de l’Administració Penitenciària en relació a la pròrroga per a aquest 2019 del nostre PRP i a l’inici de negociacions d’unNou Acord Penitenciari, va fer que UGTPRESONScontactés amb diferents Grups Parlamentaris i els demanéssim la seva col·laboració i recolzament per tal de pressionar al Departament de Justícia i a la Secretaria de Mesures Penals.

Finalment, els responsables del Departament de Justícia es van treure la careta a la reunió de comissió de seguiment que vam mantenir el passat dimecres i van manifestar que no tenien intenció de negociar hores d’ara un Nou Acord i que el “nou” PRP havia de tenir certs “retocs”.

Doncs bé, UGTPRESONS ja preveiem la manca de voluntat del Departament de Justícia i per això, vam elaborar una Proposta de Resolució que el Grup Parlamentari de Ciutadans va presentar el passat 9 de maig, i que properament s’haurà de votar a la Comissió de Justícia del Parlament i que insta al Govern a:

  1. Renovar la pròrroga de l’Acord 2006-2009 en relació amb el Programa de rendiment professional per l’any 2019.
  2. Negociar un nou acord global amb els representants sindicals dels serveis penitenciaris que actualitzi totes les mesures de l’acord 2006-2009.

UGTPRESONS entenem que la nostra Administració Penitenciària hauria de demostrar que es tracta d’una administració madura i que segueix els dictàmens que s’aproven al Parlament de Catalunya, però mentre aquests no s’aproven hauria d’avançar-se, prorrogar el PRP per a aquest 2019 i asseure’s a negociar un Nou Acord Penitenciari.

Esperem que el proper 28 de maig, data en la que l’Administració Penitenciària té previst presentar-nos una proposta de pròrroga del PRP, aquesta consisteixi en reproduir les pròrrogues dels darrers anys i eviti incorporar cap “modificació” ja que, ja els avancem, UGTPRESONS no les acceptarà.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca