Amenaces i agressions al M7

Ja no és novetat que l’arribada de l’estiu comporta un augment de les alteracions regimentals al centre. Ho patim any rere any i per desgràcia sembla que aquest 2019 no serà l’excepció. Com des d’UGTPRESONSvenim denunciant una vegada i una altra, la falta crònica de personal i les polítiques regimentals tan erràtiques vers aquest tipus d’incidents, està comportant greus problemes de seguretat.

Malauradament, avui hem tingut un nou episodi molt greu que encara podria haver estat molt pitjor del que ja ha estat.

Aquest mati, un intern del MR 7, en gran estat d’ alteració ha amenaçat i a agredit la Cap d’Unitat i els companys del departamentintentant entrar al búnker de funcionaris proferint amenaces i amb empentes i cops als funcionaris i funcionaries que es trobaven de servei, el que ha provocat l’activació d’un codi 2. Tot i personar-se al departament el Cap de Serveis amb el funcionaris de protocol, l’intern ha mantingut la seva actitud i encara ha anat a més al agafar dos pals d’escombra amenaçant e intentant agredir a tots els funcionaris presents al departament.

Aquesta situació ha pogut anar a pitjor ja que un bon grapat d’interns del departament han començat a alterar-se i a proferir amenaces vers al funcionaris de manera tal que hagués pogut acabar en un motí al Departament.

Una vegada més gràcies a la gran professionalitat i entrega del funcionaris del CPQC, s’ha pogut aïllar i controlar la situació abans que es fes incontrolable. Des d’UGTPRESONS no deixarem de felicitar als companys que posant en perill la seva integritat han aconseguit solventar la gravíssima situació que se estava produint.

Com a resultat dues companyes han necessitat ser visitades pels serveis mèdics a conseqüència de les empentes i cops de l’intern que ha provocat els fets. Des d’UGTPRESONS els desitgem una ràpida recuperació.

No ens cansarem de criticar la falta constant de personal al Centre, així com la inexistent seguretat dels bunkers dels mòduls 6,7 i 8, amb accés directe des de zones on estan els interns i que, en casos de fets com els del dia d’avui i d’altres que s’han produït recentment, podrien convertir-se en una veritable “ratonera” on el personal al servei en el mòdul podria quedar atrapat i fins i tot arribar a perdre el control del mòdul.

Recordem que no és la primera vegada en les darreres setmanes que tenim una alteració molt greu en aquest mòdul, on precisament resideixen interns classificats per delictes violents.

Des d’UGTPRESONS ho tenim molt clar: instem la Secretaria que doti urgentment de més personal la plantilla del CPQC. Prou ja de jugar amb la nostra seguretat. Del que pugui succeir serà directament responsable.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca