Nova regulació Borsa de treball Tècnics

L’Administració ens va presentar el passat 9 d’abril una proposta de regulació de la Borsa General que tenia com objectiu actualitzar un text que datava de l’any 2006 i que s’havia quedat ja totalment obsolet.

Tot i contemplar moltes de les demandes que UGTPRESONS hem anat reclamant els darrers mesos, com la d’estructurar la borsa en àmbits territorials i funcionals, vam haver de rebutjar aquesta nova proposta de regulació bàsicament per 2 motius.

El principal motiu pel qual UGTPRESONS no la vam acceptar va ser perquè continuava discriminant els 140 companys de la borsa de reforç de novembre de 2017, ja que el text preveia incorporar a la nova Borsa General només als 68 de la 1a promoció i, a més, en un grup totalment diferenciat del que conformen ara els actuals integrants de la borsa general.

Però també vam decidir no acceptar la proposta perquè no era suficientment “garantista” pels interessos dels interins, ja que, per exemple, donava un perillós marge de discrecionalitat a l’Administració per decidir la suspensió de la borsa de qualsevol interí si, segons ells, “la incorporació de la persona al lloc de treball pugui comportar un risc per a la seva salut o per a la de tercers”.

UGTPRESONS vam advertir que no signaríem cap acord sinó es rectificava la proposta inicial i s’acceptaven les nostres exigències, a més de d’altres relacionades amb la gestió diària de la Borsa i alguna de les causes d’exclusió i suspensió de la Borsa de Treball, cosa que s’ha acabant produint avui quan l’Administració ens ha traslladat un nou redactat modificat.

La nova regulació de la Borsa General (que us adjuntem) incorporarà als 140 companys de la borsa de reforç de novembre de 2017 que ja han treballat en algun moment, i resoldrà definitivament la problemàtica que provocava l’aplicació estricta de l’Acord de Borsa de 2006, ja que ara els centenars d’interins que formen part de la Borsa General no es veuran obligats a acceptar qualsevol lloc de treball a qualsevol territori del país, i podran escollir lliurement àmbit territorial i funcional, evitant així les disfuncions familiars que aquesta obligació els ocasionava.

Els Àmbits Territorials a escollir seran:

  • Barcelona: CP Obert 2, CP Dones, CP Brians 1, CP Brians 2, CP Quatre Camins, CP Joves, Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa.
  • Girona: CP Puig de les Basses, CP Obert Girona.
  • Tarragona i Terres de l’Ebre: CP Mas d’Enric, CP Obert Tarragona.
  • Lleida: CP Ponent, CP Obert Lleida.
  • Catalunya Central: CP Lledoners.

I els Àmbits Funcionals a escollir seran:

  • Genèric/a d’oficina.
  • Genèric/a d’interior (servei interior/àrea mixta/medi obert).

Un cop signada la nova regulació de la Borsa general, i tenint en compte que tots els integrants de la mateixa podran determinar lliurement els àmbits territorials i funcionals en els que voldran treballar en el futur, UGTPRESONS hem tornat a demanar que totes les vacants que actualment hi ha al sistema i que es troben sense cobrir, siguin oferides primer en comissió de serveis al personal de carrera i després en acte públic als interins i interines que es troben ocupant un lloc estructural i que vulguin optar per canviar d’àmbit territorial o funcional.

L’Administració ha acceptat finalment articular una fórmula d’acte públic, que es durà a terme el darrer trimestre de 2019, en el que s’oferiran les vacants existents actualment a més de les que es generaran per la resolució del concurs de trasllats estatal. Això sí aquestes vacants s’oferirien prèviament en comissió de serveis al personal de carrera, de manera que el que s’oferiria al personal interí serien les resultes que generin els moviments en comissió de servei.

Al llarg d’aquesta setmana s’enviarà un correu electrònic als actuals integrants de la borsa de reforç de novembre de 2017 que ja han treballat en algun moment per tal que declarin la seva acceptació a ser incorporats a la nova Borsa General de Tècnics Especialistes.

La propera setmana s’enviarà un model a TOTS els interins que integraran la nova Borsa General de Tècnics Especialistes per a què determinin els àmbits funcionals i territorials en els que volen desenvolupar les seves funcions. Val a dir que això no implicarà un canvi immediat de lloc de treball, sinó que permetrà canviar-se en cas d’acte públic o recol·locació després d’un cessament.

En relació a la renovació dels nomenaments que finalitzen el proper 30 de juny, l’Administració encara no ha pogut concretar el número de renovacions que es duran a terme, però sí que es faran 3 modalitats de contracte:

  • En cas de ser necessari ocupar una de les vacants actuals, els contractes tindran data de finalització fins el 30 d’octubre.
  • En cas de reforços, el període de contractació serà del 5 de juliol al 15 de setembre.
  • En cas de substitució les renovacions serien mensuals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca