Reunió amb En Comú Podem

UGTPRESONS continuem mantenint contactes periòdics amb tots els Grups Parlamentaris i avui ens hem reunit amb laDiputada del Grup de Catalunya en Comú Podem, Yolanda Lopez Fernandez, per traslladar-li les principals demandes dels treballadores de l’àmbit penitenciari i per sol·licitar el recolzament del seu Grup per desbloquejar diferents temes que són de vital importància pel nostre col·lectiu.

A la reunió UGTPRESONS hem volgut situar cinc grans blocs que, al nostre entendre, són els que més preocupen als professionals penitenciaris, que tenim bloquejats en el marc de la negociació col·lectiva i que requeririen de laintervenció directa del Parlament per a que “s’insti” al Departament de Justícia a seure’s a negociar amb urgència:

  • La implementació d’un règim d’avançament de l’edat de jubilació dels treballadorspenitenciaris, així com d’un accés a la 2a Activitat per a tots els col·lectius i en condicions beneficioses.
  • La negociació d’un Nou Acord de Condicions Laborals que substitueix l’anacrònic acord que portem prorrogant des de fa ja 10 anys i que actualitzi i millori les nostres condicions laborals.
  • La manca de personal que pateixen els centres penitenciaris, i que ja reconeixen oficialment alguns equips directius, i la manca de voluntat del Departament de Justícia per apostar per la consolidació de llocs de treball dels més de1.000 interins que hi ha entre Tècnics Especialistes i els cossos de rehabilitació.
  • La necessitat de buscar fórmules per reduir l’incessant increment d’agressions que patim els professionals penitenciaris.

A més hem explicat a la diputada el Pla Estratègic d’Execució Penal dissenyat per la Secretaria de Mesures Penals i les “recomanacions” que conté relacionades amb modificacions horàries del treballadors, i li hem traslladat que seria més que imprudent ni tant sols plantejar-ho en una mesa de negociació.

Hem acordat que UGTPRESONS col·laborarem amb el seu Grup Parlamentari en l’elaboració de diverses Propostes de Resolució per interpel·lar el Govern i pressionar el Departament de Justícia en els punts tractats.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca