Reunió Comissió de Seguiment

Reactivació immediata dels grups de treball de jubilació anticipada, segona activitat i canvis de servei.

UGTPRESONS hem volgut iniciar la reunió demanant la reactivació immediata tant del Grup de Treball de Jubilació Anticipada i 2a Activitat com del Grup de Treball de Canvis de Serveis, tal i com es va acordar amb la Secretària General del Departament de Justícia i el Secretari de Mesures Penals, i abordar així d’una manera efectiva i realista aquests punts que tenen una afectació important i directa al nostre entorn de treball.

UGTPRESONS hem demanat que ens facilitin totes les dades necessàries per poder fer un estudi de l’impacte que suposaria l’implementació de la jubilació anticipada en un centre petit com, per exemple, el de Dones, i així poder debatre-ho a la propera reunió. L’administració ha manifestat que ens remetrà totes les dades necessàries en els propers dies.

També hem exigit l’Administració que comencin a treballar realment en la creació del catàleg de llocs de 2a Activitat, i que aquest, a banda d’incloure llocs dins del nostre àmbit penitenciari, inclogui d’altres de fora, com, per exemple, els llocs de treball de Tramitació Processal (grup C) o Gestió Processal (grup B) dels jutjats. I si cal arribar a acords de col·laboració amb d’altres administracions, com per exemple l’Estatal, que es faci.

Pel que fa al Grup de Canvis de Servei, UGTPRESONS hem demanat que es convoqui amb urgència, ja què entenem que és hora ja de pactar un nou límit de canvis de servei i que aquest entri en vigor durant el període d’estiu.

L’Administració s’ha manifestat oberta a intensificar les reunions del Grup de Jubilació i 2a Activitat, però no tant les del Grup de Canvis, però finalment ha admès convocar els dos grups a una reunió que celebrarem el proper 17 de juliol.

Oposicions Tècnics Especialistes

UGTPRESONS hem demanat informació del preceptiu informe (memòria tècnica i econòmica) que fa mesos, sinó anys, portem reclamant que s’elabori per demanar que la propera Oferta d’Ocupació Pública contempli places del cos de Tècnics Especialistes.

L’Administració ens ha informat que al llarg d’aquest mes enviaran a Funció Pública l’informe, amb la intenció s’incloguin les aproximadament 270 places vacants que diuen que hi ha a la propera Oferta Pública, però sense poder assegurar al 100% si finalment apareixerà a l’Oferta Pública d’aquest 2019 o del 2020. El calendari continuaria sent el mateix amb la convocatòria del procés a finals de 2020.

UGTPRESONS creiem que 270 places es queden curtes i que si sumem les que es generaran quan es resolgui el concurs de trasllats estatal,s’haurien de superar les 350 places.

Informació renovació i previsió dels reforços

UGTPRESONS hem exigit la continuïtat dels 140 reforços i substituts que finalitzen contracte el proper 30 de juny i de tots aquells que es troben treballant i tenen una altra data de finalització de contracte, ja que la impossibilitat de cobrir els serveis a tots els centres ja no només és una evidència que portem mesos denunciant i que és fàcilment comprovable als llibres de serveis, sinó que són els mateixos directors dels centres els qui ho reconeixen en les seves Ordres de Direcció.

UGTPRESONS hem aportat com a prova les Ordres de Direcció dels centres que demanen “voluntaris” per fer serveis extraordinaris, però també l’Ordre d’un centre que modifica l’horari regimental dels interns en base a que, i citem literalment, “la sobreocupació del centre i la manca de personal i no previsió d’augment de la plantilla fa que s’hagin de prendre mesures per garantir la seguretat”.

UGTPRESONS celebrem que comencin a aparèixer equips directius “valents” que reconeixen, fins i tot per escrit, la gravetat de la situació, però no hem de ser nosaltres els qui solucionem el problema que ha generat l’Administració Penitenciària per la seva inoperància i, per això, fem una crida a tots els professionals de les 3 àrees de treball a negar-se a fer cap servei extraordinari de forma voluntària i exigim que el Departament de Justícia es busqui la vida per dotar els centres penitenciaris dels efectius necessaris.

Malgrat tot, l’Administració no s’ha compromès a res més que a estudiar les necessitats que puguin tenir els centres abans que finalitzin els nomenaments actuals (com és lògic…) i ens ha informat que aquells que siguin contractats en llocs de reforç ho seran per tot el període estival, de juliol a setembre, mentre que els que continuïn en substitució ho faran mitjançant nomenaments mensuals.

UGTPRESONS hem exigit que es faci un comunicat a totes les oficines de RRHH dels centres on es deixi clar que els horaris dels treballadors en reforç s’han de respectar i no poden variar-se setmanalment com s’està fent en algun centre.

Concurs de comandaments règim interior i oficines

UGTPRESONS hem demanat informació sobre el contingut del recurs contenciós administratiu presentat al Jutjat Contenciós Administratiu núm. 13 de Barcelona i la possible afectació que aquest pot tenir en el desenvolupament del concurs.

L’Administració ens ha informat el Jutjat no ha acceptat les “mesures cautelaríssimes” que demanava el recorrent en el recurs i que, ara, s’havia de pronunciar per les mesures cautelars del mateix recurs.

No obstant, creuen que no prosperarà tampoc i, per això, continuen tenint la previsió de publicar el llistat provisional d’admesos i exclosos el proper 28 de juny.

Permís d’hospitalització i llicència per matrimoni

UGTPRESONS tornem a denunciar les dificultats que s’estan posant a determinats centres pel que fa al permís d’hospitalització i al gaudiment en el període que sol·licita el treballador dels quinze dies de permís de matrimoni.

Pel que fa al primer dels permisos, i en relació a l’autorització de 2 o 4 dies, tornem a exigir l’aplicació literal dels criteris que va establir Funció Pública pel gaudiment d’aquest permís, i que són que:

“S’entén per municipis amb nuclis urbans units sense solució de continuïtat per raons urbanístiques, quan com a conseqüència del desenvolupament urbanístic es confonen els seus nuclis urbans o quan estan units per elements urbanístics com parcs, jardins, passejos, avingudes, camps d’esport o zones residencials.”

Queda meridianament clar doncs que ni Martorell i Sant Esteve Sesrovires poden considerar-se localitats limítrofes, ni Granollers i La Roca del Vallès, ni Sant Joan de Vilatorrada i Manresa, ja que entre ells no hi ha ni parcs, ni jardins, ni passejos, ni avingudes, ni camps d’esport o zones residencials, de manera que exigim es donin instruccions clares en relació a aquest punt d’eterna discrepància.

A més si l’Administració Penitenciària pot fer servir el Google per determinar el temps indispensable que requereix el treballador per anar i tornar a la feina quan té visita mèdica, doncs també hauria de poder fer servir el Google Maps per comprovar el que hi ha entre els municipis que ells diuen són limítrofes.

En relació al permís de matrimoni, demanem que no es desautoritzi automàticament quan aquest es demana en període vocacional, ja que, a banda de no poder-se imputar dins del 25% de la ratio de lliurança, es dona la circumstància que, fins i tot havent “forat” en aquella quinzena, s’arriben a desautoritzar.

L’Administració ha manifestat que ja no hauria d’haver problemes en determinats centres pel que fa a la interpretació de la localitat limítrofe i que si persisteix es posaran en contacte amb les oficines de personal.

En relació al permís de matrimoni manifesten que, per a ells, han de tenir preferència les vacances sobre aquest permís, i ho han defensat amb una sentència de 1a instància del passat mes d’abril en un contenciós plantejat per un treballador penitenciari. No obstant es comprometen a intentar donar solucions als problemes puntuals que es puguin produir.

UGTPRESONS continuarà posant els nostres serveis jurídics a la disposició dels afiliats i afiliades que creguin vulnerats els seus drets.

Nou model de medi obert

UGTPRESONS hem demanat primer de tot que es cobreixin totes les places de Crimo que estan sense cobrir (2 a Girona i 1 a Tarragona) i que es determinin les funcions dels GMO ja que aquests ni són comandaments intermedis ni els han de substituir en cas d’absència.

A més, i pel que fa a l’àrea de rehabilitació de Medi Obert, hem demanat informació de la nova fórmula de classificació inicial exprés que es farà als centres oberts i els criteris que faran servir els serveis socials per seleccionar els interns, i hem advertit que qualsevol afectació que pugui tenir en forma de càrregues de treball i mesures de seguretat, s’ha de negociar amb caràcter previ.

L’Administració ens comunica que el proper mes de setembre ens reunirem per tractar en exclusiva del Medi Obert.

Trencament de protesis en acte de servei

Lamentable la resposta final i definitiva davant la demanda que UGTPRESONS havia traslladat de restitució de les pròtesis (ulleres, etc…) que es trenquen com a conseqüència dels incidents que es pateixen als centres.

Qui pateixi un trencament d’alguna pròtesi haurà de demanar el rescabalament econòmic mitjançant petició de Responsabilitat patrimonial adreçada al Secretari de Mesures Penals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca