Reunió Mesa General

El Govern es nega a complir la Moció Parlamentària

A la reunió de la MEPAGC d’avui 6 de juny, a la que hem assistit UGTPRESONS com a únic sindicat de l’àmbit penitenciari, la representació del Govern han manifestat, després d’una llarga exposició, que NO compliran amb l’apartat 11 de la Moció 89/XII sobre precarietat laboral aprovada al Parlament, però que demanaran un informe al Gabinet Jurídic Central de la Generalitat de Catalunya per tal que ratifiquin la seva percepció que la citada Moció no s’ajusta als preceptes constitucionals.

Els arguments utilitzats bàsicament han estat que l’EBEP estableix que els criteris per accedir a un lloc definitiu passen per garantir la lliure concurrència i que tinguin caràcter obert, i que s’han de complir els principis constitucionals d’Igualtat, mèrits i capacitat, i que per tant, l’incompliment d’això podria generar una gran inseguretat jurídica.

La UGT hem deixat clar que les mocions del parlament s’han de complir i hem exigit al Govern que assumeixi la seva responsabilitat, que doni una resposta positiva al Parlament de Catalunya que compleixi amb els requisits necessaris de seguretat jurídica i que garanteixi l’estabilitat i la continuïtat laboral d’uns treballadors i treballadores que no són culpables de la inoperància i falta de voluntat dels diferents Governs de la Generalitat en els últims 20 anys.

Tanmateix em denunciat la manca de criteris homogenis que s’estan utilitzant en els processos selectius en funció de si els cossos són d’origen estatal o són propis de la Generalitat de Catalunya.

En darrer lloc, hem reiterat la petició feta el 10 de maig, al President de la Generalitat de Catalunya, per mantenir una reunió amb la màxima urgència per tractar el que nosaltres considerem un greu problema de país i pel qual volem una adequada solució de país.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca