Noves millores laborals per a supòsits específics

A la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats públics de l’Administració de la Generalitat que es va celebrar ahir amb representants del Govern, i a la que vam assistir UGTPRESONS com a únic sindicat de l’àmbit penitenciari, vam acordar les següents mesures que signifiquen millores laborals:

Reincorporació progressiva al lloc de treball desprès de patir una malaltia d’especial gravetat

Fins ara els treballadors i treballadores que rebien l’alta mèdica desprès d’haver patit una malaltia d’especial gravetat es reincorporaven en les mateixes condicions que qualsevol altre treballador.

L’Acord al qual hem arribat permetrà ara que aquests treballadors puguin gaudir de les següents mesures temporals per garantir, així, una adaptació progressiva a la seva jornada laboral i lloc de treball:

  • El treballadors podran reduir la seva jornada en un 50% el primer més, un 25% el segon i un 10% el tercer, sense que comporti cap pèrdua de retribucions.
  • Els treballadors podran gaudir d’una flexibilitat horària d’1 hora durant un any des de l’alta mèdica o la finalització dels tres mesos de reducció de jornada.
  • Els treballadors podran gaudir del 50% de les seves vacances en períodes mínims de 3 hores.

Mobilitat de les empleades víctimes de violència de gènere

Amb aquest acord s’implementen mesures urgents de mobilitat tendents a dotar d’una especial protecció als professionals víctimes de violència de gènere.

A més, en cas que sigui una persona menor o amb discapacitat la víctima d’aquesta violència, el treballador o treballadora que exerceixi la pàtria potestat, tutela o guarda, podrà gaudir també de la citada mobilitat urgent.

En cap cas comportarà pèrdua de retribucions el canvi de lloc de treball.

Atenció a fills amb discapacitat

S’acorda incloure els centres educatius ordinaris dins dels centres que donen dret a gaudir del permís per poder assistir a reunions o visites als treballadors i treballadores amb fills discapacitats.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca