Reunió amb el grup parlamentari PSC

Denunciem al Parlament el Pla Estratègic

UGTPRESONS ens hem reunit aquest matí al Parlament de Catalunya amb la Portaveu del Grup Socialista a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya, la diputada Rosa Maria Ibarra, amb l’objectiu de tractar amb profunditat els aspectes més controvertits delPla Estratègic d’Execució Penal elaborat per la Secretaria de Mesures Penals.

UGTPRESONS hem fet una dissecció de tot el Pla i hem traslladat a la diputada els punts que, en cas que el Departament de Justícia vulgues portar a terme, suposarien obrir un conflicte laboral de conseqüències impredictibles.

En concret hem volgut posar l’accent a les continues referències que fa el Pla Estratègic a la necessitat d’adaptar els horaris dels professionals als horaris regimentals dels centres, i a la continua crítica que es fa dels horaris compactats.

També hem traslladar a la diputada que el Pla presenta com a possibles accions la privatització de serveis tant de l’àrea de rehabilitació com de la seguretat perimetral, demostrant que, malgrat ser una Conselleria titularitat d’un partit suposadament d’esquerres, copia els tics més rancis dels partits de dretes.

A més hem volgut denunciar una de les grans mentides d’aquest Pla, i que per molt que es repeteixi en el document no es convertirà en veritat, i és que el dimensionament de la plantilla és el correcte així com la ratio interns/treballadors.

UGTPRESONS hem demanat a la Diputada el recolzament del seu Grup Parlamentari en cas que la Secretaria de Mesures Penals cometés l’errada, que seria històrica, de voler implementar alguna d’aquestes mesures.

També l’hem volgut advertir-li que de cap de les maneres admetrem que ni tan sols es posi sobre la taula la modificació dels nostres horaris excepte que sigui per millorar-los, ja que sinó el conflicte estaria servit.

La diputada del PSC ha compartit els nostres arguments i s’ha compromès, com a primera mesura, a demanar la compareixença de la Consellera davant la Comissió de Justícia del Parlament per així poder-la interrogar, principalment, sobre les seves intencions en relació a aquells punts que afecten a les nostres condicions laborals.

UGTPRESONS continuarem contactant amb els diferents grups parlamentaris per denunciar les pràctiques que porta a terme contínuament l’Administració Penitenciaria.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca