Un polvorí a punt d’explotar

Una vegada més, per desgràcia, però sobretot per la inanició de la nostra Administració, com venint denunciant des de fa temps UGTPRESONS, hem tornat a partir un incident gravíssim amb conseqüències que podrien haver estat molt lamentables al nostre Centre.

Podem dir que hem tingut una setmana “horripilis” amb 8 a/p el passat cap de setmana per baralles múltiples i alguns més entre setmana, amb el “colofó” d’aquest passat dimecres en que un intern al MR2 desprès d’autolesionar-se en diferents parts del seu cos amb una ganiveta manipulada, va intentar agredir al funcionari de servei, en el que podrien denominar sense complexos, un intent d’homicidi.

Una vegada més, gràcies als bons reflexos del company i a la ràpida actuació d’altres companys que van acudir al mòdul, als quals felicitem, i també per l’ajuda d’un intern que es va posicionar en un primer instant ajudant a aturar l’agressor, podem dir hores d’ara que no estem lamentant una horrible desgràcia.

Es hora de que la Direcció del nostre centre i l’Administració prengui mesures urgents:

  • No pot ser que encara tinguem el Departament de Psiquiatria tancat bàsicament per manca de personal, com venint reclamant des de UGTPRESONS. L’intern agressor es d’un perfil psiquiàtric, per això, segons els serveis mèdics, no pot complir un article 93 pel qual havia fet mèrits anteriors sobradament i, amb la “tossuderia” de la Direcció de mantenir-ho en vida ordinària, va passar el que va passar. Fins quan durarà la protecció d’interns amb aquest perfil, agressius i molt perillosos? En el nostre centre ja hem viscut diversos casos, en un d’aquets episodis, el company agredit va estar varis mesos de baixa.
  • No pot ser que als mòduls de vida ordinària només treballin dos funcionaris als patis, com ens confirmen que d’ara endavant serà així des de la nostra pròpia oficina de RRHH.
  • No pot ser que no es substitueixin les més de 50 baixes que tenim a Puig de les Basses.
  • No pot ser que la contractació de reforços es faci de la forma tan minsa com es fa i amb preses i precipitacions.
  • En èpoques de calor, com tots sabem (excepte pel que sembla la nostre Administració) augmenta, la ja de per si molt alta conflictivitat als patis, amb baralles i agressions de forma continuada.

Una vegada més des d’UGTPRESONS denunciem que la nostra Administració està jugant amb les nostres vides i també amb la vida dels interns. Es hora ja de que posi fil a l’agulla i es deixi de paraules i de discursos buits. La realitat es la que es.

Potser ha arribat l’hora de dir prou, potser haurem d’acabar fem la nostre feina des de els interiors de les cabines per mantenir-nos segurs i no posar en risc les nostres vides de forma continuada. Sembla que això no encaixaria amb el tant “fantàstic, modern, segur i garantista sistema penitenciari català” del que presumeix la nostra Administració, però es que la realitat que patim tampoc ho es.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca