Informació Nova Borsa de treball

Elecció d’Àmbits Territorials i Funcionals

El passat 25 de juny UGTPRESONS vam acordar amb l’Administració Penitenciària una nova regulació de la Borsa General que com a punt més important permet resoldre definitivament la problemàtica que provocava l’aplicació estricta de l’Acord de Borsa de 2006 (ara derogat de facto), ja que els centenars d’interins que formen part de la nova Borsa de Treball ja no es veuran obligats a acceptar qualsevol lloc de treball a qualsevol territori del país, i podran escollir lliurement àmbit territorial i funcional sense perdre l’antiguitat, evitant així les greus disfuncions familiars que aquesta obligació els ocasionava.

A més, aquest nou acord permet la inclusió en una única borsa dels aproximadament 170 companys de la borsa de reforç de novembre de 2017 que ja han treballat en algun moment, garantint així que puguin anar accedint a un lloc estructural i abandonant així els contractes en precari que ara encadenen.

Doncs bé, per donar compliment al punt 2 de l’Acord de Borsa de Treball del 25 de juny, avui laSecretaria de Mesures Penals ha fet pública una nota adreçada a tots els interins que formen part de la nova i única borsa de treball, per tal que manifestin quins són els àmbits territorials i funcionals en els que volen treballar, que recordem són:

Àmbits Territorials: 

  • Barcelona: CP Obert 2, CP Dones, CP Brians 1, CP Brians 2, CP Quatre Camins, CP Joves, Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa.
  • Girona: CP Puig de les Basses, CP Obert Girona.
  • Tarragona i Terres de l’Ebre: CP Mas d’Enric, CP Obert Tarragona.
  • Lleida: CP Ponent, CP Obert Lleida.
  • Catalunya Central: CP Lledoners.

Àmbits Funcionals:

  • Genèric/a d’oficina.
  • Genèric/a d’interior (servei interior/àrea mixta/medi obert).

El termini per enviar la plantilla degudament complimentada i signada manifestant les preferències d’àmbits territorials i funcionals s’inicia avui i finalitza el proper 8 de setembre, i s’ha d’enviar a la següent adreça de correu borsatecnicsespecialistes.justicia@gencat.cat

Per tant, ara tots els interins podran escollir lliurement i sense cap restricció si volen, per exemple, treballar únicament de Genèric Oficines (àmbit funcional d’oficines) al centre penitenciari de Lledoners (àmbit territorial Catalunya Central) o opten voluntàriament per determinar d’altres àmbits funcionals o territorials o la totalitat d’ells.

A més, i tal i com UGTPRESONS vam exigir en el marc de les negociacions de la nova Borsa de Treball, i degut a les vacants que s’han anat generant els darrers mesos per jubilacions, trasllats a Madrid, etc… i queUGTPRESONS comptabilitzem en no menys de 50, els 416 interins que ocupen un lloc estructural sense data fi de nomenament, podran renunciar excepcionalment al seu nomenament actual i optar a un de nousegons les preferències manifestades d’àmbits territorials i funcionals.

Per portar a terme aquests “canvis de lloc de treball” les vacants s’oferiran al personal interí que vulgui renunciar al seu nomenament estructural actual. Aquest oferiment es durà a terme al llarg del mes de setembre.

UGTPRESONS ja ha demanat que aquestes vacants s’ofereixin en primer terme en comissió de serveis al personal de carrera.

Recalcar també que, tal i com contempla el punt 9 de l’Acord, en qualsevol moment els interins podran sol·licitar un canvi de lloc de treball i de territori segons les preferències que hagin establert, sempre i quan es justifiqui aquesta petició per raons personals o familiars. L’Administració haurà de respondre en eltermini màxim de 30 dies.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca