El reconeixement com Agents de l’Autoritat tornarà al Congrés

Com recordeu el passat 19 de juny de 2018 es va aprovar al Congrés dels Diputats la proposició presentada l’11 d’abril de 2018 de modificació de l’article 80 de la Llei Orgànica 1/79 General Penitenciària que tenia com a objectiu el reconeixement de la condició d’Agents d’Autoritat als funcionaris de presons,i assimilar-nos, així, al que actualment està regulat per als diferents col·lectius que conformen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Malauradament, les dificultats que des d’aquella data fins al dia d’avui s’estan produint a l’Estat, amb una moció de censura, convocatòria d’eleccions i la no conformació encara d’un Govern, ha fet endarrerir el que per als professionals penitenciaris és una necessitat i una urgència.

Malgrat tots aquests entrebancs, aliens als treballadors penitenciaris, hem aconseguit de nou que la setmana passada la Mesa del Congrés dels Diputats accepti a tràmit una nova proposició de modificació del citat article 80 de la Llei Orgànica 1/79 General Penitenciària, en similars termes de reconeixement d’Agents d’Autoritat.

La UGT continuarem defensant allà on sigui el que creiem que és just per als professionals penitenciaris i esperem que aquesta nova reiteració al Congrés dels Diputats, a la que ha respost positivament el Ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, es tradueixi, ara sí, en la necessària modificació legislativa que sense cap dubte aconseguirà l’efecte de reducció de les agressions que patim els professionals penitenciaris ja que les penes de presó que vindran associades, serveixin com a factor dissuasiu i “didàctic” per enviar un missatge clar que, a partir de l’aprovació de la modificació, agredir-nos no sortirà gratis.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca