Reunió Borsa de treball

UGTPRESONS aconseguim màxima transparència en la gestió de la borsa

Avui s’ha celebrat la 1a reunió de la Comissió de Seguiment de la nova Borsa de Treball constituïda per UGTPRESONS i la resta de sindicats signants de l’Acord de Borsa del 25 de maig de 2019, Csif, Catac i Csc.

Elecció d’àmbits funcionals i territorials

L’Administració ens ha facilitat les dades de participació en el procés d’elecció d’àmbits i ens informa es van enviar les plantilles per omplir a 603 interins i que només 1 encara no ha respost.

D’aquests 603 interins 184 son substituts i reforços i 419 interins que ocupen un lloc estructural, dels quals 69 han manifestat la seva voluntat de renunciar al seu lloc l’actual per optar a un altre.

UGTPRESONS hem volgut aclarir que aquests 69 companys i companyes no perdran la vacant que actualment ocupen excepte que obtinguin una altra vacant estructural dins les preferències indicades a la plantilla que van omplir, i que l’assignació de places s’ha de produir per estricte ranking d’antiguitat, cosa que ha confirmat la Subdirectora General.

Transparència de la Borsa de treball

UGTPRESONS hem reclamat una transparència absoluta de la nova Borsa de Treball i hem demanat que s’habilitin tots els mecanismes necessaris per a que qualsevol company interí pugui ser coneixedor de la seva antiguitat i de la seva posició a la Borsa de Treball, i això només pot passar per fer públic el llistat amb el ranking general de la Borsa.

UGTPRESONS hem argumentat que en una època en la que s’ha normalitzat la publicació de llistats de tot tipus, com els relacionats amb els diferents sistemes de provisió i selecció, que l’administració continuï negant-se a publicar el llistat general de la Borsa, impedint així que els companys interins puguin consultar la seva posició i situació dins del llistat, només fa que incrementar la sensació d’opacitat que actualment existeix.

L’administració ha acceptat els nostres arguments i, per primera vegada al nostre àmbit penitenciari, ens ha comunicat que publicarà trimestralment el llistat ordenat per DNI i antiguitat de tots els integrants de la nova Borsa.

Ens felicitem per haver aconseguit desbloquejar una situació que només feia que evitar el que aquest procés requereix, TRANSPARÈNCIA.

Concurs de Comissió de Serveis

Finalment serà el dia 4 d’octubre la data en la que es publicarà el “concursillo” per funcionaris de carrera que vulguin accedir en comissió de serveis a alguna de les 31 places vacants que s’han anat generant els darrers mesos i que ens detallaran la setmana vinent. Malgrat haver-hi realment 39 places, 8 les ocuparan funcionaris que reingressen des de l’excedència o d’altres supòsits sense reserva de lloc de treball.

UGTPRESONS hem demanat que es facin públic també els horaris vinculats a les vacants de GamV i GamP que s’ofereixin per tal de facilitar l’elecció als funcionaris de carrera que vulguin participar.

Entenem que és bàsic que, per exemple, un funcionari de carrera que treballi de GSI a Brians 1 i vulgui ocupar un lloc en comissió de serveis de Gam Vigilància a Mas d’Enric, pugui conèixer prèviament l’horari que ve vinculat al lloc al que vol optar, ja que no és el mateix que sigui un horari de tarda que de cap de setmana.

Proporcionar aquesta informació prèvia facilitaria la gestió del procés de comissions de serveis i no hauria de suposar cap problema pels centres.

Asignacions de vacants estructurals a interins

UGTPRESONS hem demanat que amb posterioritat a l’assignació de places en comissió de serveis, les que no s’hagin cobert per aquesta via a més dels “forats” que deixin els funcionaris que sí es moguin, s’ofereixin com a places estructurals als interins que van renunciar a la seves vacants actuals.

A més, i per tendir a la màxima estabilitat laboral possibleUGTPRESONS hem demanat que els forats que generin aquests darrers interins que canvien de vacant estructural s’ofereixin als interins més antics que hores d’ara es troben ocupant places més inestables amb nomenaments de substitucions o reforç.

La Subdirectora General ha acceptat el que UGTPRESONS hem plantejat i ha comunicat que donarà instruccions per a que es gestioni d’aquesta manera.

Renovació d’interins i durada dels contractes

UGTPRESONS hem demanat la contractació dels interins que no van ser renovats el passat dia 15 i l’ampliació dels nomenaments actuals i que finalitzen el 15 d’octubre. La Subdirectora General ens ha comunicat que molt probablement els contractes que finalitzen l’octubre seran tots renovats però que els 85 companys que hores d’ara no treballen la resta aniran reincorporant-se segons les necessitats que es vagin produint.

UGTPRESONS també hem demanat que es comuniqui als interins que finalitzen contracte si son renovats o no ho son amb una antelació mínima de 15 dies ja que no és de rebut que desenes de companys hagin d’esperar fins pràcticament el mateix dia de finalització del seu contracte per saber-ho.

A més hem reclamat que els nomenaments s’iniciïn i finalitzin coincidint sempre amb mesos naturals, per tal d’evitar situacions com la que s’ha produït en aquest darrer nomenament que va finalitzar el passat 15 de setembre, i que ha provocat que aquests companys només hagin vist la meitat de les seves retribucions a la nòmina d’aquest mes.

És inacceptable que la manca de previsió de l’administració alhora de determinar les renovacions dels nomenaments repercuteixi en les retribucions dels treballadors.

La Subdirectora General està d’acord que aquesta disfunció s’ha de corregir i s’ha compromès a fer coincidir els nomenaments en períodes de mesos sencers.

Accés a vacants estructurals sobrevingudes

UGTPRESONS hem demanat que totes les vacants que es vagin generant per qualsevol motiu (jubilacions, comissions de serveis, excedències, provisionals de comandaments…) s’ofereixin per estricte ordre d’antiguitat als interins que estiguin ocupant llocs de substitució o reforç.

UGTPRESONS entenem que, mentre no es convoquin les oposicions de Tècnic Especialista, s’ha d’anar tendint de manera gradual a un escenari de la màxima estabilitat possible, i aquest passa per anar transformant el màxim nombre de contractes inestables (substitució i reforç) en vacants estructurals.

Cessaments dels interins

Així mateix hem demanat que quan es produeix una finalització generalitzada de contracte, com ha succeït aquest passat 15 de setembre, i l’administració decideix renovar només una part dels interins, les renovacions es produeixin per estricta antiguitat independentment de la modalitat del contracte (substitució o reforç), de forma que mai pot cessar un interí que tingui més antiguitat que un altre.

La Subdirectora General ha manifestat que així es vol fer ja que, i citem literalment, “l’antiguitat és un factor determinant i prioritari”.    

Noves incorporacions a la Borsa de treball

UGTPRESONS hem demanat que es permeti la inclusió a la Borsa de Treball dels companys del cos d’Auxiliars Tècnics que tinguin la titulació necessària per ocupar un lloc de Tècnic Especialista i que, voluntàriament, vulguin accedir-hi.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca