Contra els atacs de l’Administració, plantem-nos!

Comencen les denegacions dels permisos

Ahir UGTPRESONS us vam informar del “pla” que ha iniciat el Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, per retallar els nostres drets de manera gratuïta amb el “comunicat” que va enviar als centres demanant que durant un període indeterminat es “limiti al màxim el gaudiment de qualsevol permís dels treballadors i treballadores” que no sigui motivat per un fet que impliqui el gaudiment immediat del permís (defunció, hospitalització, etc), sustentant aquesta decisió en “hipotètiques accions de rebuig per part de la societat que podrien afectar les vies de comunicació dificultant l’accés dels treballadors als centres penitenciaris”.

UGTPRESONS ens vam posar immediatament en contacte amb els responsables de la Secretaria de Mesures Penals exigint la retirada immediata del “comunicat”, rebent com a resposta, com era d’esperar, que “com administració tenim el deure de preveure qualsevol contingència per oferir un servei essencial com el nostre, però que no ha de suposar la denegació de cap permís” (ridícul).

Una mentida més de l’administració ja que, amb les denegacions que ja s’estan notificant, l’administració torna a demostrar el menyspreu permanent que sent pels professionals penitenciaris i continua tractant-nos com a funcionaris de segona categoria… o tercera.

Davant d’aquesta agressió continuada hem de reaccionar negant-nos a fer serveis extraordinaris i renunciant a cobrir els serveis que haurien de cobrir amb la contractació de nou personal, i també buscant altres “alternatives” que pal·liïn el greuge que suposa la denegació d’un permís al que tenim dret.

En un altre ordre de temes, i sense que la següent informació tingui cap relació a allò denunciat més a dalt, i davant l’elevada quantitat de consultes relacionades amb l’aplicació de la Instrucció de Funció Pública 1/2019, sobre justificació d’absències per motius de salut i per assistència a consulta mèdicaUGTPRESONS us volem indicar que el seu punt 4 regula que:

Això fa que només justificant-ho amb un document d’haver anat al metge, i sense agafar la baixa, tots els treballadors estem coberts davant d’una absència laboral.

D’altra banda, i davant l’allau de consultes relacionades amb l’accés al Servei Català de Salut per tal de poder sol·licitar hora amb el metge de capçalera, us facilitem l’enllaç on trobareu els passos a seguir per agafar hora via telemàtica:

Entrar a https://ecap.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx?

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca