Demanem l’ajornament opos. de rehabilitació …

… fins el pronunciament del TJUE i la no convocatòria dels Concursos de trasllats previs

A la reunió que de la Mesa Sectorial que s’ha celebrat aquest matí amb representants de Funció Publica, UGTPRESONS, com a únic sindicat de l’àmbit penitenciari present a la reunió, hem demanat l’ajornament de tots els processos selectius fins el pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

UGTPRESONS hem argumentat la nostra demanda en la previsible presentació aquesta mateixa setmana per part de l’Advocada General del TJUE de les seves conclusions i en que a finals d’aquest any o principis del que ve s’espera el pronunciament definitiu de l’Alt Tribunal Europeu. Per tant, i tenint en compte que hi ha col·lectius que porten desenes d’anys sense oposicions, ajornar uns mesos la publicació dels processos pendents de convocar fins tenir el pronunciament final del TJUE hauria de ser la decisió més natural i assenyada.

UGTPRESONS creiem que, tot i ser una incògnita el contingut d’aquest pronunciament, no es pot descartar que pugui suposar un canvi substancial a la normativa estatal i catalana relacionada a l’accés a la Funció Pública, per això, entenem que l’administració catalana hauria d’actuar amb prudència i no precipitar-se convocant processos selectius alegrement.

Malauradament la demanda presentada per UGTPRESONS només ha estat secundada per Catac, mentre Csif, Ccoo i Csc, ni s’han pronunciat, ells sabran els motius.

El Subdirector General de Funció Pública s’ha manifestat en contra de paralitzar els processos i a més, i sense immutar-se, ha defensat les bases proposades per Funció Pública (recordem que consten de 4 exàmens a la 1a prova).

UGTPRESONS hem tornat a rebutjar les bases presentades per l’administració i hem reclamat una veritable negociació de bases que permetin la consolidació real dels llocs de treball dels nostres interins.

Concursos de Trasllats dels Cossos de Rehabilitació

A la reunió UGTPRESONS hem tornat a demanar la NO convocatòria de concursos de trasllats dels cossos d’Educació Social, Juristes, Psicòlegs i Treballadors Socials fins que no es resolguin les oposicions d’aquests cossos i els interins puguin haver tingut l’oportunitat prèvia de consolidar un lloc de treball.

La publicació d’aquests concursos, amb la potencial participació de funcionaris de carrera provinents d’altres Departaments de la Generalitat, podria provocar cessament d’interins i grans dificultats per a poder ser recol·locats, i per això UGTPRESONS hem demanat que es resolguin primer els processos d’oposició i els nomenaments es facin en un lloc en adscripció provisional, per després resoldre el concurs de trasllats donant preferència d’elecció de plaça als funcionaris que ja eren de carrera abans de la resolució de les oposicions.

Malauradament la totalitat dels sindicats presents a la reunió Csif, Ccoo, Catac i Csc s’han aliat amb l’administració i han optat per posar en risc els interins i demanar que el concurs es resolgui amb caràcter previ a l’oposició.

L’administració però ha manifestat que estudiaria la proposta que hem presentat.

UGTPRESONS continuarem insistint en reduir el màxim els factors que poden suposar el cessament dels nostres interins i insistirem en que els concursos de trasllats es resolguin amb posterioritat al de les oposicions.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca