Prou Serveis Extraordinaris!

UGTPRESONS fem una crida a no fer serveis extraordinaris

“No podem contractar nous treballadors ni renovar els reforços ni cobrir molts llocs de rehabilitació ni de comandament vacants perquè no hi ha pressupost de Capítol 1” (partida que cobreix les retribucions dels treballadors).

Aquest és el “mantra” que sistemàticament repeteix l’Administració Penitenciària i que ha adoptat com a comodí fins a transformar irresponsablement els nostres centres penitenciaris en centres on es fa pràcticament impossible garantir la seguretat i on la nostra integritat física es troba perillosament en entredit.

I mentre, d’altres col·lectius aconsegueixen en el mateix període de suposada manca de pressupost increments excepcionals de personal. Només cal donar una ullada als números per comprovar el menyspreu que demostra l’administració penitenciària per la nostra seguretat i el poc respecte a les nostres condicions laborals:

  • Cos de Mossos d’Esquadra: Oferta Pública de 750 places d’increment net de personal per aquest 2019.
  • Cos de Bombers: Oferta Pública de 250 places d’increment net de personal per aquest 2019 i de 750 places més en el termini de 3 anys.
  • Cos de Tècnics Especialistes (Penitenciaris): Cap Oferta Pública des de 2009 i cap increment de personal, malgrat haver-se inaugurat en aquest període el centre penitenciari de Mas d’Enric. Això sí, l’any vinent tindrem una Oferta pública de 281 places que NO serà d’increment net.

És més que evident que aquest tracte diferencial és indignant, però ho és més que a sobre, cada cop a més centres, els equips directius que s’haurien de “plantar” i exigir més personal a on calgui, vulguin que siguem nosaltres els qui els traiem les castanyes del foc fent serveis extraordinaris.

UGTPRESONS creiem que és el moment de pagar a l’administració amb el mateix menyspreu que ells demostren per nosaltres i per això apel·lem a deixar de “col·laborar” amb l’Administració Penitenciària i cenyir-nos a treballar exclusivament els serveis que ens pertoquen per quadrant.

Si cal cobrir els serveis que contractin personal, que per això tenim desenes de companys esperant per incorporar-se, i que es comprometin a fer Ofertes públiques d’Ocupació que suposin increment net de personal.

Fins que no sigui així, UGTPRESONS, com a sindicat majoritari, fem una crida general a tots els treballadors a inundar els registres dels centres amb escrits adreçats als gerents manifestant la renúncia a realitzar cap servei extraordinari fora de la nostra jornada laboral ordinària.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca