Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la direcció la Directora, el Subdirector d’Interior, el Gerent i la Coordinadora Mèdica. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, CATAC i CSIF.

Àrea sanitària

En quan als seguiments mèdics traspassats a interior, la Coordinadora mèdica es compromet que l’equip mèdic posi sempre data de finalització dels seguiments, per tal de que no es perpetuïn als llistats.

Tractament

En quant al protocol d’analítiques UGTPRESONS recordem a la direcció la Resolució 295/XI del Parlament de Catalunya relativa a la pràctica de les analítiques als interns, que estableix que el personal sanitari és l’únic competent per a manipular i transportar fluids biològics.

La direcció es compromet a revisar íntegrament el protocol d’analítiques i a canviar d’ubicació el congelador i els contenidors de transport, que actualment estan dipositats al despatx de toxicomanies, a un lloc més adequat.

Oficina de RRHH

UGTPRESONS denunciem la manca generalitzada de plantilla que pateix el centre. La direcció ens informa que des de la Secretària no donen resposta a les seves peticions per manca de pressupost.

UGTPRESONS manifestem que aquesta excusa no és suficient, és la Direcció la que ha de garantir els serveis i la seguretat del centre i per tant no n’hi ha prou amb “pressionar als interins” per fer hores extres, cal plasmar en informes aquesta necessitat de personal i no afegir més càrrega de treball als que treballem diàriament per tal que els serveis tirin endavant. A més informem que UGTPRESONS interposarem denúncia al jutjat de guàrdia en cas que aquesta manca de personal finalment esdevingui un incident greu pels treballadors.

UGTPRESONS fem palès el greu malestar de la plantilla vers el tractament que estan rebent els funcionaris de prestacions, que sistemàticament estan sent assignats fora de les seves unitats de servei per cobrir la manca endèmica de personal que pateix el centre.

Hem exigit a la direcció que aturi aquesta pràctica i respecti l’assignació dels funcionaris de prestacions guanyada legítimament mitjançant concurs. La Direcció es compromet a revisar diàriament el llibre de serveis per tal d´evitar que això es converteixi en una dinàmica sistemàtica per part de l´oficina de RRHH.

UGTPRESONS també denunciem la interpretació restrictiva que es fa de la normativa de permisos per hospitalització d’un familiar fins a 2n grau. Recordem per enèsima vegada que la circular de Funció Publica és claríssima en quan al concepte de localitats limítrofs i de no ser així, corresponen 4 dies.

En referència al canvi de doblatge dels CUSI, CAF, GAMV i GAMP, es proposa sotmetre’l a la votació de la plantilla, per fer-lo coincidir amb el calendari escolar (canviar la data de l’1 de març al 30 de juny). Per unanimitat es decideix establir els dies 13 i 20 de novembre de 2019 per celebrar la votació

Finalment, la Direcció es compromet a posar una segona bústia a l’edifici C per depositar les instàncies dirigides a RRHH atès el gran volum de documentació que es tramita.

Interior i seguretat

UGTPRESONS exigim que se’ns informi en quin estat es troba l’escandalós pla per obrir un aula de cuina al MR14 i si és cert que els interns disposaran de ganivets que quedaran dipositats en aquest aula. La direcció del centre ens informa que aquest pla existeix, però que per motius tècnics i de seguretat de moment no hi ha previsió d’obertura.

UGTPRESONS manifestem el més absolut desacord i no admetrem que aquest tipus d’activitats, tant perilloses, tinguin lloc dins de les unitats de vida i sense la dotació adequada de personal.

Organització i formació

UGTPRESONS traslladem el malestar de tota la plantilla vers la implementació del nou protocol PPS, que va entrar en vigor l’1 d’octubre i del qual no s’ha rebut formació de cap tipus. Un nou protocol que ha suposat un increment exponencial de les tasques de tots els col·lectius sense la corresponent dotació d’eines i personal per dur-les a terme.

Cafeteria

La secció d’UGTPRESONS-B2 portem anys lluitant per tornar a tenir oberta la cafeteria interior, així com per millorar horaris i servei de la cafeteria exterior. La Direcció com ve fent en les darreres reunions ens remet a la Secretaria General. En quant a la reobertura de la cafeteria interior entenem que sí s’està tractant en una altra mesa de negociació, però la millora del servei i d’horaris de la cafeteria exterior és competència de CIRE i el centre s’ha de posicionar i exercir pressió perquè aquestes millores es duguin a terme.

Finalitzem la reunió i ens emplacem a una segona reunió prevista pel dia 30 doncs hi ha diversos punts de l’ordre del dia que no s’han pogut tractar, com ara tot el que fa referència a RISCOS LABORALS i a MANTENIMENT.

UGTPRESONS no volem acabar sense manifestar a la direcció que s’ha de posicionar amb més contundència davant la política d’inacció de la Secretaria, sobretot en quan als temes de personal i el manteniment.

Us continuarem informant.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca