Reunió amb la Direcció

Divendres, a petició d’UGTPRESONS, es va celebrar una reunió amb la Direcció de Brians 1 i la resta de sindicats representatius. A la reunió i van assistir per part de la Direcció del centre, la Directora, el Gerent, la Sotsdirectora de Dones i la Secretària Técnica Jurídica, per tractar una sèrie de punts importants per el bon funcionament del centre.

Per començar, la Directora ens anuncia que encara no s’ha trobat un/a candidat/a adequat/ada per al lloc de la Sotsdirecció d’interior d’homes. Aquesta mancança inassumible a un centre penitenciari els obliga a crear una figura que no tindrà la qualitat de sotsdirector, però que els ajudarà en les tasques diàries per minvar la càrrega que actualment estan portant les 4 persones que ocupen els càrrecs de la Direcció. UGTPRESONS manifestem que tot i no saber quina figura estan buscant, si no es tracta d’una sotsdirecció, evidentment no podrà fer guàrdies ni signar o ordenar ningú com a tal. Estarem molt pendents de qui i como ho fan.

UGTPRESONS expressem els nostres dubtes sense tenir més dades, però és clar que hi ha coses que s’han de començar a solucionar i no podem esperar que es trobi la persona idònia per el càrrec, ja que portem molts mesos sense sots director d’interior amb el bloqueig de certs temes que aquesta mancança suposa, com ara normatives o protocols que cal revisar.

Seguidament UGTPRESONS obrim el debat sobre el departament de la UMS i preguntem en quin punt està el projecte que en un inici s’havia plantejat per part de l’antiga Direcció, doncs la situació és insostenible, i indiquem que les tasques que està assumint la plantilla van molt més enllà del que s’hauria de fer.

Una dispensació dubtosa de la medicació i metadona, plantilla no estable que fa trontollar el departament, un degoteig d’entrades i sortides de l’exterior d’interns sense donar marge per complir els descansos reglamentaris dels funcionaris, l’absència d’un lavabo en condicions al pati per les dones que hi viuen allà, …i un seguit de mancances que fan que l’estrès dels funcionaris i funcionaries que hi treballen allà arribin a ser motiu per voler marxar del departament.

La resposta de Direcció es que tenen previst realitzar un pla funcional exclusiu per la UMS i que al mes de novembre el donaran a conèixer, ja que són conscients de les dificultats que hi ha al departament.

El segon punt que UGTPRESONS hem volgut tractar és el referent als departaments DU i DERT. Ja us vam informar al darrer escrit que vam denunciar que era inadmissible la dotació d’un sol cusi al DERT. Doncs bé, sembla que ens han escoltat i ens informen que tot just aquesta setmana s’ha dotat el departament amb un cusi per a cada torn.

Un altra dels punts sobre els quals UGTPRESONS estem pressionant fa temps és el que fa referència al trasllat al Nivell 0 del DERT. En aquest sentit ens comuniquen que es farà en el mínim temps possible, ja només resta esperar que s’acabin d’instal·lar les càmeres de gravació i s’acabin d’ubicar els espais. La previsió es per aquest mes d’octubre i en la major brevetat possible.

També ens confirmen que la intenció és que la plantilla que treballi al DERT sigui una plantilla consolidada i fixa, per estabilitzar les mancances dels últims anys. Aquest departament tindrà una capacitat per a 28 internes, que aniran repartides en 14 cel·les, prioritzant sempre que sigui possible, la vida en solitari. Un cop tancat el DERT del 3er pis, aquest de moment, quedarà buit i tancat.

Tots els sindicats, demanem formació per els/les funcionaris/es que vagin destinats al DERT i així professionalitzar el departament. La Direcció està d’acord i es molt conscient de la importància i la necessitat de formar a tothom.

Pel que fa al departament de DU, i respectant el projecte que ja havia fet l’antiga direcció, es continua amb la idea d’un futur despatx al lloc on actualment hi ha les màquines de la sala de dia, això donarà als/les funcionaris/es que hi treballen un espai on poder realitzar les tasques pròpies de la burocràcia i a la vegada mantenir la vigilància necessària de la població reclusa.

La Direcció ens avancen que per optimitzar els recursos, la USI passarà a ser coberta per GAMV i les prestacions que avui hi treballen entraran a un concurs per escollir les places de prestacions que resten buides. UGTPRESONS recordem que fa poc s’ha realitzat el concurs i que seran les sobres que ningú va voler. Des de la Direcció manifesten que es respectaran els torns horaris que en el seu dia van ser adjudicats.

UGTPRESONS denunciem la manca de personal que hi ha a tot el centre, tant als mòduls com a les diferents unitats. La Direcció ens deixen anar que tot això es degut a que des de la Secretaria anuncien que no hi ha pressupost per dotar de més gent a cap centre de Catalunya. Ja els avancem que no ens resignarem i no ens quedarem plegats de braços enfront d’un argument tant “sofisticat”. Que no s’ho pensin.

Una altre punt que UGTPRESONS va proposar per tractar es el tema de les plagues que últimament va en augment. La Direcció juntament amb l’empresa responsable han elaborat un pla de xoc per els departament més infectats com l’àrea de serveis, infermeria, dones i el mr2. A banda d’això es continuarà amb els sistemes preventius que s’estan duent a terme fins al dia d’avui.

Des de la Secció de Brians 1 d’UGTPRESONS seguim treballant i apel·lem a tots el funcionaris que s’adrecin a nosaltres per manifestar qualsevol incoherència o problema que puguin tenir en el desenvolupament de la seva feina.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca