Serveis mínims encoberts

Exigim la retirada immediata del comunicat

El màxim responsable dels serveis penitenciaris catalans trepitja els drets del col.lectiu penitenciari imposant uns serveis mínims encoberts sine die a tots els treballadors

UGTPRESONS ens hem assabentat que el Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, aquest dilluns dia 14 va adreçar als equips directius dels centres penitenciaris un “comunicat” sense rang normatiu (ni nota informativa, ni instrucció, ni circular) demanant que “limitin al màxim el gaudiment de qualsevol permís dels treballadors i treballadores” que no sigui motivat per un fet que impliqui el gaudiment immediat del permís (defunció, hospitalització, etc).

Això fa que, de facto, es desautoritzin tots els permisos d’Assumptes Personals i Compensació de Festius a tots els col·lectius, durant un període indeterminat, i es decretin uns serveis mínims encoberts més restrictius encara que en ocasió d’una vaga general (per a les àrees de rehabilitació i oficines els serveis mínims d’una vaga general són menys lesius, per exemple).

Com es pot comprovar aquest comunicat és un reconeixement explícit de la greu manca de personal que pateixen els centres ja que en el “comunicat” s’admet que els serveis essencials només es garanteixen si el personal no gaudeix de permisos.

UGTPRESONS, a més, denunciem que la incongruència d’aquest comunicat és tal que, si es donés la circumstància que per diversos motius fos impossible accedir als centres penitenciaris, el pretès efecte que vol tenir aquest aberrant escrit no produiria cap benefici per al servei ja que aquells a qui es desautoritzi el permís tampoc podrien accedir al centre.

Resumint, el “comunicat” no solucionaria els suposats problemes que diuen que es podrien produir i només farà que lesionar gratuïtament els drets dels treballadors.

UGTPRESONS ja ens hem posat en contacte amb els responsables de la Secretaria de Mesures Penals i hem exigit la retirada immediata d’aquest “comunicat”; i paral·lelament, hem posat en mans dels nostres serveis jurídics les possibles accions que es puguin emprendre.

Per últim, si no es produeix una rectificació immediata per part de l’Administració penitenciària, aquesta s’arriscaria a una resposta contundent dels professionals penitenciaris que podria significar, ara sí i amb total seguretat, la impossibilitat de cobrir el servei essencial que l’administració vol assegurar, ja que els treballadors afectats per aquesta inacceptable mesura “podrien utilitzar” FÓRMULES IMAGINATIVES PER PODER GAUDIR DEL PERMÍS QUE HA ESTAT DESAUTORITZAT.

Aquest reconeixement per part del Sr. Amand Calderó de l’evident dèficit de plantilla que patim en cap cas es soluciona pressionant més als pocs professionals que treballem diàriament, i només es pot solucionar amb un increment net de personal idèntic al que tindrà aquest mateix any el cos de Mossos d’Esquadra.

De no produir-se aquest increment net de plantilla UGTPRESONS farem una crida a la plantilla de tots els centres a continuar fent servir “fórmules imaginatives” fins que l’administració penitenciària obri els ulls.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca