Exigim la retirada immediata de l’activitat de cuina al MR14

2a PART de la reunió amb direcció 05/11/2019

Assisteixen per part de la direcció la Directora, el Subdirector d’Interior i el Gerent. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO,CATAC i CSIF.

Iniciem la reunió on la vam deixar el dia 16/10/2019 i el resum el podem fer en una breu afirmació: venen temps difícils i hem d’estar molt atents i preparats per actuar tots i totes.

UGTPRESONS volem centrar el nostre escrit en un fet sense precedents a Brians 2, que ja vam tractar a l’anterior reunió, i que no és altre que l’inici d’una activitat de restauració al taller ocupacional del MR14. Només iniciar la reunió UGTPRESONS hem tornat a preguntar en quin punt es trobava aquest tema i la direcció ens ha confirmat que les nostres pitjors sospites s’han materialitzat.

Ens comuniquen que de moment el taller ja ha iniciat l’activitat teòrica però que des de CIRE i des de la Secretaria General estan fent pressió per tirar endavant l’ús de les eines de cuina (entre d’altres:61 ganivets, eines d’acer inoxidable, tisores de cuina, 72 forquilles metàl·liques, i un llarg etc…).

La secció Sindical d’UGTPRESONS al centre hem manifestat a la direcció la nostra absoluta i rotunda oposició a que s’obri aquest taller dins d’una unitat de vida i hem traslladat als responsables del sindicat la informació perquè s’actuï a nivell de Secretaria General.

La direcció ens va dir literalment en l’anterior reunió: “…que aquest pla existeix, però que per motius tècnics i de seguretat de moment no hi ha previsió d’obertura”Doncs, pel que es veu, sembla que no ha estat així i el fet és que ja està funcionant el taller, sense la dotació de mitjans (arcs detectors de metall, detectors manuals, càmeres) i de personal necessaris. La direcció atribueix aquesta obertura tan precipitada a les ordres que reben des de Secretaria General i CIRE.

Nosaltres com a UGTPRESONS diem que això és un insult i una provocació de la Secretaria vers al col·lectiu penitenciari pel precedent que crea, però especialment als treballadors del CP BRIANS 2 que hem de suportar treballar en condicions precàries en quan a efectius

Portem des de l’inici de l’estiu amb uns llibres de servei que fan plorar, i estem al novembre. Fins i tot algun cap de servei ha hagut de redactar informes quasi de S.O.S denunciant la manca de seguretat que suposa treballar amb aquest dèficit de plantilla. Com a exemple dir que hem passat de tenir 40 funcionaris per guàrdia de GSI quan es va inaugurar el nostre centre als 32 actuals, i que d’aquestes xifres hem de treure sempre, per fer el càlcul acurat, un 25% que lliura més les baixes mèdiques que pràcticament no s’estan cobrint.

Per acabar-ho d’adobar, si a tot això afegim la fallida de l’empresa de manteniment, en suspensió de pagament des de fa mesos, que afecta directament a la infraestructura i als mitjans de seguretat de tot el centre (sostres que cauen a trossos, cel·les inutilitzables per avaries diverses, portes que no tanquen, càmeres que no funcionen), el panorama no pot ser més que terreny adobat perquè en breu tinguem que lamentar alguna tragèdia.

UGTPRESONS volem denunciar que la idea de posar ganivets en mans dels interns dins de les unitats de vida, amb les condicions actuals, posa gratuïtament en risc la seguretat del mòdul, dels interns i dels professionals que hi treballen i només pot ser fruit del deliri d’un l’il·luminat, que segurament no haurà trepitjat en la seva vida una presó, i que creu que això serà avantguardista i vendible a nivell de propaganda, que al final sembla que és l’únic que els interessa, pel que venen demostrant.

Hi ha molts tipus de formació ocupacional interessant a l’abast i molt menys perillosa, com a alternativa a aquest taller. Només s’ha de posar una mica d’imaginació.

UGTPRESONS exigim a la direcció del centre la retirada de tots els estris que ja es troben físicament a l’interior de l’aula i l’aturada immediata d’aquest projecte i els demanem que es situïn al costat dels treballadors del centre i desobeeixin les surrealistes ocurrències d’una Secretaria General que no només posa en perill la seguretat del centre amb una nefasta política de retallades de plantilla, sinó que ara aposta per incrementar la inseguretat encara més introduint activitats ocupacionals perilloses.

Així mateix volem dir als companys i companyes que desenvolupen la seva tasca al MR14 i que ens han fet arribar el seu neguit, que tenen tot el suport del nostre sindicat i que ens tenen a la seva disposició pel que necessitin.

Instem a tots els companys a que no es prestin al joc d’una administració que menysprea constantment els seus treballadors i juga a posar en risc diàriament la nostra integritat física.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca