Iniciem la campanya “Per la teva seguretat, planta’t”

UGTPRESONS encetem una campanya per denunciar els riscos als que ens sotmeten diàriament el Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals, quan s’obstinen a negar la manca de personal que pateixen els centres penitenciaris i continuen aplicant una irresponsable política de personal que impossibilita garantir la seguretat dels centres i posa en perill la nostra integritat física.

Denúncia que fem extensiva a unes direccions del centres que, malgrat reconèixer oficiosament la greu manca de personal existent, abaixen el cap i acaben actuant com a col·laboradors necessaris d’una administració penitenciària que l’únic que demostra és un menyspreu absolut pels professionals penitenciaris.

Garantir la nostra seguretat és secundari per aquesta administració, i tant li fa si hi ha 2 o 3 funcionaris de servei en un mòdul o si no podem sortir a esmorzar o berenar o si per les nits 1 únic funcionari s’ha de fer càrrec de 3 o 4 mòduls alhora. Les seves prioritats són unes altres, són que els tallers funcionin a ple rendiment (no sigui que els amics del CIRE vegin els seus ingressos reduïts), que totes les activitats es realitzin encara que s’hagin d’utilitzar ganivets de cuina a dins dels mòduls o que els poliesportius funcionin al 100%.

Però el seu desvergonyiment no acaba aquí, i pretenen que la manca de personal que ells han generat, amortitzant places vacants i obrint centres sense la dotació de personal corresponent, les cobrim nosaltres fent serveis extraordinaris.

I mentre l’administració penitenciària ens ninguneja sistemàticament, d’altres col·lectius aconsegueixen increments excepcionals de personal, com el Cos de Mossos d’Esquadra i el Cos de Bombers, amb uns increments nets previstos per a aquest 2019 de 750 nous treballadors els primers i 250 els segons.

UGTPRESONS considerem que la nostra part de responsabilitat l’hem demostrada amb escreix i professionalitat quan, durant molts mesos i amb dotacions de personal insuficients, hem posat el sistema penitenciari català per davant de la nostra seguretat.

Per això creiem que hem d’enviar un missatge a l’administració de que si pretenen continuar posant-nos en perill, “amb els treballadors no hi compti” i fem una crida a que de manera massiva i diària es registrin els següents escrits que posem a la vostra disposició:

El primer denuncia la manca de personal amb la que hem de treballar cada dia, alhora que responsabilitza els directors dels centres dels incidents i danys que es puguin produir al llarg de la nostra jornada laboral.

El segon planteja una negativa total a fer cap servei extraordinari. Si volen cobrir el servei que incorporin més personal.

ÉS NECESSÀRIA LA IMPLICACIÓ INDIVIDUAL PER LLUITAR PER UN OBJECTIU COMÚ

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca