Canvis al procés de selecció via ATRI

La UGT aconseguim la implantació del Currículum Anònim

UGTPRESONS sempre ens hem oposat frontalment al sistema de provisió que l’Administració va decidir imposar fa uns anys mitjançant el portal ATRI ja que, al nostre entendre, a més de tractar-se d’un sistema de selecció subjectiu, és poc operatiu per la seva gran lentitud en la resolució de les publicacions.

UGTPRESONS apostem per un sistema més àgil i transparent i, per això, defensem que la cobertura de totes les vacants que es generin, tant de llocs base de rehabilitació com de comandament de les tres àrees de treball, es proveeixin per mitjà dels llistats que s’obtinguin de la resolució dels diferents concursos de comandaments i oposicions.

No obstant, mentre no es resolen aquests processos, i en la línia de millorar la transparència en la provisió de places que es publiquin al portal ATRI, la UGT hem aconseguit que Funció Pública accedeixi a implantar el CURRÍCULUM ANÒNIM o CEC per als candidats que es presentin a qualsevol procés de selecció de personal que es publiqui a ATRI.

Aquest canvi elimina l’obligatorietat de reflectir dades i referències personals en la fase pre-presencial, com ara el Nom, Gènere, Edat, DNI, Nacionalitat, Domicili, etc, mantenint-se òbviament la necessitat d’informar, també de manera anònima, dels serveis prestats, formació i titulacions. Seria un cop conclòs el procés de selecció quan s’haurien d’acreditar els requisits i mèrits al·legats anònimament a la sol·licitud.

Això suposarà que l’Administració haurà de seleccionar els candidats que han de fer l’entrevista sense conèixer les seves identitats, cosa que garantirà els principis d’igualtat i no discriminació i només podrà basar-se en aspectes totalment objectius.

Tot i tenir un acord amb Funció Pública en aquesta matèria, la implementació d’aquest nou sistema no serà operatiu fins que tècnicament no estigui habilitada la nova eina informàtica que permeti que la participació sigui anònima.

El Subdirector General de Funció Pública ens ha emplaçat a una reunió a mitjans del mes de gener en la que ens informarà de les modificacions tècniques que s’hagin dut a terme.

Malgrat aquest nou sistema millora substancialment la transparència del sistema actual, UGTPRESONS seguirem insistint en que la manera més idònia i àgil per cobrir les “nostres vacants” és que es proveeixin per mitjà dels llistats que s’obtinguin de la resolució dels concursos de comandaments i oposicions.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca