Exigim respecte per la professionalitat dels equips de tractament

Aquests darrers dies estem veient com alguns partits polítics, i d’altres actors estretament lligats a ells, fan servir els mitjans de comunicació per exigir a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima un posicionament concret respecte les classificacions inicials dels polítics que compleixen condemna als centres penitenciaris de Catalunya, involucrant directament els professionals que hi treballen.

UGTPRESONS considerem lamentable que les batalles polítiques amb interessos partidistes assenyalin els funcionaris públics encarregats de vetllar per l’aplicació de la legislació penitenciària sota criteris exclusivament tècnics i no ho podem tolerar.

De la mateixa manera que no es veuria normal que els polítics de torn li diguessin a un bomber com s’ha d’apagar un foc o a un cardiòleg de Bellvitge com s’ha de fer un bypass, tampoc és admissible que es pugui qüestionar, ni que sigui de manera velada, la independència i professionalitat amb la que actuen els treballadors penitenciaris de rehabilitació, per molt excepcional que sigui la situació i per molt que tothom vulgui opinar.

UGTPRESONS exigim màxim respecte per la professionalitat dels integrants dels equips tècnics i per les decisions col·legiades de les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris, i rebutgem qualsevol intent de qüestionar el rigor i objectivitat amb la que s’actua diàriament.

Demanem també als partits polítics, que centren bona part de la seva agenda en parlar del funcionament del sistema penitenciari català, a que dediquin els seus esforços a garantir la seguretat dels centres, a defensar les condicions laborals del personal penitenciari i a revertir la greu manca de personal que arrosseguen les presons catalanes.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca