Reunió grup de treball penitenciari

UGTPRESONS hem assistit avui a una nova reunió del Grup de Treball Penitenciari que tenia com a principal objectiu començar a negociar un Nou Complement substitutiu del PRP, però en la que també s’ha tractat d’altres temes importants.

NOU PROGRAMA D’ESTABILITZACIÓ DE PLANTILLES

La Directora de Serveis, tercera a l’escalafó del Departament de Justícia, ens comunica que, tot i haver estat convocats, no participaran a la reunió cap responsable ni d’Economia ni de Funció Pública, cosa que impediria tractar de qüestions estrictament econòmiques, però que sí es podria avançar en l’estructura i disseny del Nou Programa, que volen anomenar Programa d’Estabilització de Plantilles.

La Directora de Serveis comença amb el que ja sabíem, que el 31 de desembre finalitzava la vigència del PRP i deixa clar que Funció Pública havia informat que aquest era improrrogable i que s’havia de reformular, fent servir el seu argument favorit: “l’objectiu del complement no es compleix”. També incideix en que el Departament d’Economia ha comunicat que no hi pot haver cap increment en les quantitats de la partida destinada al complement.

No obstant, manifesta que volen negociar un nou complement i poder arribar a un acord durant aquest mateix trimestre i ens ha presentat una comparativa entre la seva proposta i la proposta unitària de la part social.

Tots els sindicats hem fet un front comú contra la nefasta proposta presentada per l’Administració ja que, tal i com està plantejada, sembla estar elaborada per impedir que algú pugui cobrar el complement.

I ho argumentem fàcilment ja que, segons les condicions del complement grupal, els col·lectius de rehabilitació i d’oficines no cobrarien mai aquest complement perquè la seva ràtio de lliurança és del 50% i al document es penalitzen aquests col·lectius a partir del 40% d’absència simultània. I la resta de grups tindrien molt difícil cobrar-lo íntegrament pràcticament sempre.

Per tant, només podem acceptar el complement grupal en un sentit “positiu”, és a dir, repartir entre els integrants de cada grup la part que deixin de percebre aquells a qui sí se’ls redueixi complement.

A més, exigim que l’import del nou Programa d’Estabilització de Plantilles (PEP) sigui superior a l’antic PRP, i que tingui un augment progressiu anual, paral·lelament a la disminució del tant per cent d’absències.

En quant als supòsits que donen lloc a descompte individual, advertim que no només no admetrem que descomptin els permisos, vacances i llicències legalment establerts, sinó que presentem una ampliació dels mateixos, que no són un altra cosa que l’aplicació dels acords signats amb Funció Pública.

També demanem que, en cas d’absència, es doni la possibilitat de recuperar els serveis deixats de treballar enlloc de descomptar el PEP. 

Aquests són els trets més importants de la nostra proposta, deixant una mica de banda en aquesta primera trobada aspectes com la formació dels diferents subgrups que s’establirien per al repartiment de les quantitats generades pels descomptes individuals dels membres del mateix subgrup, o el període de vigència de l’Acord, que volem que sigui de 3 anys enlloc dels 2 que ofereix l’Administració.

La Directora de Serveis ens ha comunicat que estan oberts a estudiar la nostra proposta de manera integral i que, per exemple, tot i haver descartat inicialment la possibilitat de recuperar el temps no treballat, un cop escoltats els nostres arguments, no ho descarten i ho valoraran.

NEGOCIACIÓ D’UN NOU ACORD PENITENCIARI

La Directora de Serveis assumeix que l’acord 2006/09 necessita d’una revisió, i que, tot i no estar encara en condicions de negociar un nou acord, si creu necessari avançar en les propostes presentades per UGTPRESONS i altres sindicats, i començar a treballar i fer una anàlisi sobre quins aspectes són actualment vigents i poden tenir continuïtat, quins altres han de modificar-se o estan desfasats i quins de nous cal introduir. Tot plegat per tenir-ho tot a punt cap al juny i disposar d’un escenari clar del que volem quan toqui signar un nou acord.

En aquest sentit, explica que han estat treballant les propostes presentades, que contenen un total de 115 exigències de la part sindical, i el que volen és elaborar un document únic per començar a parlar-ne amb la part social a partir del mes de febrer.

GRUP DE TREBALL 2a ACTIVITAT I JUBILACIÓ ANTICIPADA

Per altra banda, ens informa que la primera setmana de febrer volen convocar el grup de treball de la 2a activitat i jubilació anticipada, però que encara tenen dubtes de sí fer 2 grups independents i començar a tractar inicialment només la 2a activitat. 

També ens comunica que no han rebut resposta encara de la carta que van enviar al Secretario de Estado de la Seguridad Social en la que demanaven una reunió, però que, ara que ja s’ha constituït el nou Govern Estatal, la Consellera de Justícia es posarà en contacte amb el Ministro de Justícia.

UGTPRESONS hem manifestat primerament que si la Consellera vol contactar amb el seu homòleg de Justícia estatal per parlar del temps que ho faci, però que el que ha de fer de manera urgent és contactar amb el Ministro de Seguridad Social, que és el competent en matèria de jubilacions. 

I respecte a la creació de 2 grups de treball, UGTPRESONS entenem que la 2a Activitat i la Jubilació Anticipada són dos temes interrelacionats i que han de tractar-se en un sol grup, donant prioritat absoluta inicialment a la qüestió de la nostra jubilació anticipada. En prenen nota i valoraran aquesta demanda.

UGTPRESONS ja portem mesos preparant les reunions d’aquest Grup de Treball ja que entenem que part del nostre futur es jugarà en les sessions que es celebrin.

OFERTA PÚBLICA TÈCNICS ESPECIALISTES

En quant a l’oferta pública per a Tècnics Especialistes, ens informa que la Secretaria de Funció Pública ja disposa de la taxa de reposició que es pot aplicar aquest 2020 de cara a poder convocar oposicions i que la traslladaran als diferents Departaments de la Generalitat per concretar l’oferta. 

Recordem que la taxa de reposició determina quants llocs de treball es poden convocar d’un any per a l’altre com a conseqüència de jubilacions o altres causes que generin “forats”.

UGTPRESONS som clars en aquest aspecte. La taxa de reposició s’ha de fer servir per ampliar les places del nostre col·lectiu, i no admetrem que, com ja ha succeït en el passat, les nostres jubilacions acabin per incrementar les plantilles d’altres col·lectius com Mossos o Bombers. Són places NOSTRES, i han d’incrementar el nostre procés selectiu que, recordem, està previst inicialment amb 281 places i que s’ha de convocar aquest mateix any.

BORSA DE TREBALL DE REHABILITACIÓ

La Subdirectora General de Recursos Humans i Relacions Laborals ens informa que estan treballant en una proposta de Borsa per a Psicòlegs per poder tenir candidats a ocupar els llocs que sigui necessari cobrir.

Ens explica que consistiria en una publicació oficial via Atri on hi apareixeran les condicions per ocupar el lloc, que seria oberta a tothom, i que es tractaria de superar una primera prova, un examen, que podria fer-se online, i una entrevista semiestructurada que valori competències i els coneixements del lloc de treball. Finalment, es valorarien els mèrits, que inclourien l’experiència professional i la formació.

UGTPRESONS celebrem que l’Administració “només” hagi trigat 10 anys a reconèixer que el sistema ATRI no és la via de cobertura idònia per al nostre àmbit, per la lentitud, i hem demanat recuperar el sistema de travesses que durant anys es va fer servir, que va permetre la promoció professional d’un gran nombre de companys i que va ser un èxit que ningú pot negar.

Hem deixat clar, però, que només negociaríem una Borsa de Treball sota aquests criteris:

  • Si fos d’aplicació a les vacants i substitucions que es generin als 4 cossos de rehabilitació, i no només al de psicòlegs com pretenen.
  • Qualsevol vacant que es generi sempre s’hauria d’oferir en comissió de serveis al personal de carrer
  • Els interins que per qualsevol raó hagin estat cessats, i això és irrenunciable, sempre tindran prioritat per ocupar els llocs que s’hagin de cobrir. O sigui que sempre estaran per davant de qualsevol llistat de candidats participants en els processos de Borsa.

CALENDARI PROCESSOS DE REHABILITACIÓ

En relació al concurs de trasllats d’Educació Social, ens informen que tenen previst convocar-lo el mes de febrer i que el calendari de resolució seria el setembre.

Sobre les oposicions d’Educació Social, diuen que no les resoldran fins que no finalitzi primer el concurs de trasllats, o sigui que també s’aniran a setembre.

UGTPRESONS hem presentat una queixa formal ja que és indignant que vulguin retardar 9 mesos la resolució d’un procés ja finalitzat i que, de fer-ho així, podria suposar la vulneració de drets de bona part dels participants que han aprovat el procés.

En relació a les oposicions de Juristes, ara el calendari passa a una probable convocatòria al mes de juny i de les de Treballadors Socials a finals d’any.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca