Increment retributiu 2020

El passat dimarts dia 21 de gener el Consejo de Ministros va aprovar el Real Decreto-Ley que recull l’increment retributiu previst per al 2020, tal com es va establir a l’Acord plurianual que la UGT va signar el març de 2018.

Finalment avui s’ha publicat al DOGC el Decret Llei 3/2020, d’11 de febrer sobre l’increment retributiu per a l’any 2020 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya que va aprovar el Govern.

Aquest Decret Llei 3/2020 estableix que per l’any 2020, les retribucions dels treballadors i treballadores del sector públic, s’incrementin en un 2,3%, distribuït en un fixa del 2% i un 0,30% lligat a fons addicionals que es negociarà al darrer trimestre de l’any.

Aquest increment retributiu del 2%, que ja veurem reflectit a partir de la nòmina de febrer amb efectes retroactius d’1 de gener, sumat als que ja hem tingut els anys 2018 i 2019, suposa que les nostres retribucions hauran experimentat un augment del 6,70%.

Addicionalment es podria superar aquest augment en funció del comportament del PIB, però amb efectes d’1 de juliol (moment que es determina el creixement del PIB de l’any anterior), amb un increment variable extra que podria arribar a l’1% en el cas que el PIB sigui igual o superior al 2,5%. Aquest increment es veurà reduït proporcionalment a la reducció del creixement del PIB:

  • PIB igual a 2,1%+0,2 %
  • PIB igual a 2,2%+0,4 %
  • PIB igual a 2,3%+0,6 %
  • PIB igual a 2,4%+0,8 %

Per últim, UGTPRESONS estem treballant perquè ens abonin en un sol pagament, el 60% de la paga extra de 2013, tal com es van comprometre a l’acord que vam signar amb l’Administració el desembre de 2018. Tot i que l’acord contempla que el pagament s’ha de fer efectiu abans del 31 de desembre, volem que no esgotin terminis i exigim que es faci efectiu al primer trimestre de 2020.

D’aquesta manera es torna a demostrar que els acords assolits per UGT, afrontant els reptes amb la seriositat i la responsabilitat necessàries per aconseguir millores per a tots els treballadors públics i recuperar tots i cadascun dels drets que ens han estat espoliats, són l’única via seriosa per aconseguir resultats objectius i realistes en la lluita contra les retallades a què ens han sotmès des dels diferents governs.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca