Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Sr. director, el sotsdirector de Règim Interior, la cap de la unitat de Suport als Equips Directius i la cap de l’Oficina de Recursos Humans. Per la part sindical UGTPRESONS i CCOO.

Encetem la primera reunió del 2020 entre la part social i la direcció del centre. Es fa una prèvia per part del Director anunciant l’estat general de les obres del centre. Per aquest punt hem comptat amb l’ajuda de l’enginyer d’obres del centre, al qual agraïm l’assistència.

Ens comenten que les obres ja van començar, tot i que amb cert retard, però que l’empresa adjudicatària s’ha compromès a respectar el temps total de dos anys fixat al contracte per acabar completament les obres.

Estem a la fase 0, que comprèn tota la zona d’oficines en sentit ampli i s’estan incorporant nous sistemes de seguretat. La C-30 ja disposa d’alguns dels instruments necessaris i la direcció anuncia que formarà al personal que hi treballa. UGTPRESONS destaquem que cal formar el màxim de personal possible de cada guàrdia per cobrir convenientment el servei quan no hi hagi un titular experimentat en l’ús de la unitat. La direcció accepta formar el màxim nombre de treballadors.

El buidatge d’algunes unitats han fet que el centre disposi actualment d’un nombre d’interns al voltant dels 1015, xifra que esperem mantenir mentre durin les obres.

El soroll i la mateixa obra fa necessari que algunes unitats ubicades a la zona 0 es desplacin temporalment per la seguretat del personal. Per exemple l’oficina de Recursos Humans ocuparà temporalment l’antic vestidor de dones i sala de formació, mentre no es restableixin les condicions laborals òptimes a la zona on està actualment. De la mateixa manera, amb les progressives fases, aquest espai condicionat, serà utilitzat pels col·lectius afectats (escola, tractament, etc.).

Tal com ja se’ns va informar anteriorment, les obres de les teulades i el consegüent buidatge de mòduls s’utilitzarà per fer un pla funcional del centre que permeti canviar l’actual distribució modular i desterrar d’una vegada per totes la mala imatge i les connotacions negatives que històricament han tingut alguns mòduls, en especial el mòdul 1. La idea és que a cada unitat residencial es puguin fer programes finalistes sense necessitat d’estar canviant constantment de mòdul pels diferents programes de tractament.

Per implementar aquests canvis, s’està a l’espera de rebre els fons necessaris per fer les obres interiors als mòduls, de manera que, en ser reoberts tinguin totes les adequacions necessàries pel que fa a qualitat de vida i materials d’ús freqüent, tant per la població reclusa com pels funcionaris que hi treballen. S’ha creat un grup de treball amb personal de totes les àrees i especialitats per tal de coordinar el nou pla, sota la coordinació de la direcció del centre.

PERSONAL

Es vol evitar el que va passar el mes de maig de l’any 2019, quan els fons destinats a cobrir baixes, vacants i vacances es van esgotar i es va estar a punt de tenir un estiu molt negre, per culpa de l’endèmica manca de personal.

Per aquest motiu el centre directiu ha traspassat al centre penitenciari la gestió de quantificar les necessitats de personal, per demanar personal quan ho necessiti, competència que permetrà fer una gestió més acurada per part del centre, sempre dins dels límits pressupostaris que marca el Departament de finances. Ens informen que els reforços actuals seran prorrogats.

Pel que fa a les baixes tenim en el conjunt de les àrees:

  • 33 GSI, 11 GAMV i 9 GAMP
  • 4 GO
  • 1 psicòleg, 2 juristes i 3 educadors
  • 1 cap de serveis i 3 CUSI.
  • 1 propi                                                                             

L’educadora que ha marxat serà coberta i els dos caps de serveis que es jubilen aquest any no seran coberts, atès que l’RLT del centre ja estableix 12 places i no les 14 actuals. Això pot fer que no sempre es pugui garantir que hi haurà dos caps de serveis treballant alhora, com fins ara.

CONCURSOS

Aviat, segurament la setmana vinent, es publicaran els concursos horaris (concursillos) de les àrees mixtes, oficines i caps d’unitat. S’oferiran tots els horaris i serveis ocupats per interins o per funcionaris que es trobin ocupant el lloc de forma provisional. També, i a instàncies de la Secretaria, en compliment de la Instrucció 2/2008, cal convocar els horaris i àrees que estiguin reservats a funcionaris i que portin més de 6 mesos sense ocupar pel seu titular, per diversos motius (provisionals de comandaments, baixes, etc.), que seran ocupades de manera provisional.

Mentre duri la negociació del nou PEP, UGTPRESONS proposem que aquelles absències curtes sobrevingudes que penalitzen en el seu import, es puguin recuperar, de manera que no impliqui una disminució de la quantitat total del PRP que es percep trimestralment. La direcció troba molt bona la idea, però malauradament no depèn del centre decidir si es poden recuperar o no aquestes absències, sense l’aval de la Secretaria i per això ens emplaça a plantejar-ho a la mesa corresponent del grup de treball penitenciari.

MANTENIMENT

Ens comenten que l’empresa GEINSTAL ha guanyat el concurs que manteniment del centre en detriment de l’empresa ATRIAN, assumirà els treballadors actuals d’ATRIAN i n’incorporarà de nous. És important saber que el contracte multi tècnic nou triplica l’anterior quant a pressupost, per la qual cosa hem de creure que es portaran a terme totes les revisions i reparacions que tan insistentment i fa tant de temps reclamem que facin, ja que l’estat del centre és deplorable. La nova empresa farà un estudi acurat de totes les necessitats a realitzar i les anirà fent.

Això inclou totes les actuacions en interfonia, càmeres i focus d’il·luminació d’arreu (fallen molts focus i càmeres que requereixen reparació urgent), llums perimetrals, goteres, humitats, alarmes incendis, polsadors de tractament, i canvis de canonades i aires condicionats, deficiències que afecten especialment al mòdul 7 i 8. També es farà una actuació respecte a les plagues.

Des d’UGTPRESONS insistim en el fet que fa anys que arrosseguem una nefasta gestió per l’empresa actual i que tot i que donarem marge de confiança a la nova, estarem vigilants amb tots els desperfectes que hi ha.

La direcció és conscient que tant el Msob com els mòduls nous requeririen una reparació integral urgent, però assumeixen que a hores d’ara la prioritat són les teulades i que després ja es veurà.

Ens informen que ja tenim al centre 2 Draguers i 1 airbox que encara no han decidit on els col·locaran. UGTPRESONS ja hem perdut el compte de les vegades que hem demanat els timbres als accessos de teatre i poliesportiu i per fi sembla que ara serà possible, així ho esperem.

CARRETERA

Ja vam explicar anteriorment que es faria nova. La novetat és que ja està licitada. Però només s’iniciarà l’obra si l’empresa assegura que no es farà malbé amb els camions que començaran a venir per les teulades o que, en aquest cas, la repararien. Si això no s’assegura, caldrà esperar a la finalització de les obres.

EDIFICI CENTRE

Ens informen que està previst que es renovin els panells del centre.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca