Reunió Borsa de treball

UGTPRESONS aconsegueix que s’obri un nou termini de renuncia voluntària als nomenaments

NOMENAMENTS 1 DE FEBRER

En iniciar la reunió pren la paraula per part de l’Administració la Sub-directora general de Recursos Humans i Econòmics i ens comunica que en els darrers moviments de la borsa de treball amb l’adjudicació de les places ofertes, en els contractes iniciats a data 1 de febrer, van cometre dues errades, relacionades amb la interpretació del període de renuncia a les vacants, que es va donar prèviament al concurs excepcional realitzat al setembre de 2019.

Recordem que al setembre de 2019 es va donar l’opció als interins integrants de la Borsa de renunciar al seu nomenament i optar a algun altre segons les seves preferències d’àmbits territorial i funcional, de manera voluntària i sense que suposés perdre antiguitat a la borsa.

La confusió s’ha produït quan han interpretat que la renúncia presentada al setembre no era exclusivament per aquell període, sinó que es podia fer efectiva en qualsevol altra dels oferiments de places. Per tant, donat que aquestes dues persones van presentar instància renunciant a les seves places, quan els ha tocat, en els moviments de la Borsa fets amb data 1 de febrer, els han ofert les places vacants a les quals havien optat a la seva sol·licitud de renúncia.

UGTPRESONS, així com la resta de la part social, entenem que es poden cometre errades, i que, tot i la màxima transparència que s’està donant a la Borsa, això és inevitable, però demanem que tinguin la màxima cura i en qualsevol cas consultin amb els signants de l’acord de la borsa, abans de prendre qualsevol decisió que pugui incidir en correcte funcionament de la mateixa.

Així mateix, volem deixar clar que la interpretació que nosaltres fem del concurs excepcional de setembre de 2019 era que només es podia renunciar a la plaça una sola vegada i en aquell període, no en els següents moviments que es generessin.

UGTPRESONS demanem a l’Administració que per intentar minimitzar l’afectació, ni que sigui per 2 moviments, obri enguany un nou període, per tal que els mateixos que van optar a renunciar a la seva plaça al setembre de 2019 ho puguin fer també ara.

L’Administració conscient que s’ha equivocat accepta aquesta proposta i els propers dies s’obrirà un termini de 7 dies per poder presentar voluntàriament les corresponent sol·licituds de renuncia, novament sense pèrdua d’antiguitat.

INFORMES NEGATIUS

L’Administració ens informa que s’ha presenta 1 informe negatiu a 14 companys interins i 2 informes negatius a una companya interina. Tot i que segons està regulat, dos informes negatius suposen la rescissió del nomenament d’interí i l’exclusió automàtica de la Borsa, esperaran a la resolució de les al·legacions que es poguessin presentar abans de resoldre en un sentit o un altre.

UGTPRESONS demanem que s’hauria de fer una regulació més acurada en quant a aspectes relacionats amb els motius d’exclusió o suspensió de la Borsa. Caldria introduir per exemple un període de cancel·lació dels informes negatius i un sistema de notificació dels mateixos. Però sobretot s’hauria de modificar l’actual sistema de valoració a base de marcar ítems, que es fa en els informes negatius, per un sistema més objectiu i fidedigne.

ACTUALITZACIÓ DADES

L’Administració ens planteja que per optimitzar la publicació dels diferents llistats, tant el que es pot consultar al web com el rànquing que publiquen trimestralment, i poder presentar les dades actualitzades al màxim, caldria variar el moment de les modificacions i publicacions.

D’aquesta manera, l’actualització de la es farà mensualment el primer dia del mes i la publicació trimestral del rànquing es farà al final de mes.

ÀMBITS FUNCIONALS/TERRITORIALS

Per tal d’aclarir el tema de les numeracions que cadascú posa a la sol·licitud dels diferents àmbits, recordem que només es trucarà la gent que hagi posat algun número (de l’1 al 5), i en cap cas s’oferiran places a qui hagi marcat amb un 0 qualsevol de les opcions.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca