Reunió Comissió de seguiment

OBRES QUATRE CAMINS

Ens informen que les obres van més lentes del previst, amb un endarreriment d’un parell de setmanes, per una sèrie d’imprevistos inicials. Aquesta demora però, no afectarà l’estimació inicialment prevista de dos anys per acabar completament les obres.

Ens concreten que la Fase 0, referent a la seguretat i al “pirulí”, va en calendari, i que no serà fins que acabi aquesta que començarà la Fase 1 (MR-1, INF, DAE..), però que el MR-1 ja està buit i preparat per començar quan calgui.

Finalment en referència a la càmera humida, els baixants d’aigua, tenen la llicència dintre murs però estan a l’espera de la llicència de l’ajuntament pel que fa a fora murs. Esperen tenir-la en breu.

EQUIPAMENTS ZONA FRANCA

Ens informen que s’ha produït un incompliment del conveni signat amb l’ajuntament per un problema pressupostari amb les plusvàlues, cosa que ha produït un endarreriment amb l’entrega dels terrenys.

Estan treballant en sintonia amb l’ajuntament per solucionar-ho, amb la intenció de prorrogar el conveni, però ara mateix no poden concretar com pot afectar això a les previsions temporals, si és que afecta.

MANTENIMENT BRIANS 2

Ens informen que avui mateix tenen una reunió on els presentaran la solució tècnica per resoldre, d’una vegada per totes, una de les greus problemàtiques que arrastra el centre des de temps immemorials, que no és un altre que la de les filtracions i goteres que es produeixen a la zona dels menjadors, sala de dia o despatx de funcionaris dels mòduls del centre, cada vegada que plou amb una mínima intensitat.

A partir d’aquí es treballarà entre el departament i la secretaria per veure com ho han de fer per portar a la pràctica les solucions tècniques que els presentin, al més aviat possible. Per tant, s’haurà de fer al centre, amb tota probabilitat, un treball organitzatiu, doncs caldrà buidar mòduls per a procedir a fer les obres i/o reparacions que calgui.

MANTENIMENT PHPT

Ens informen que aquesta mateixa setmana s’ha de mantenir una reunió per parlar del lamentable estat en el que es troben les infraestructures d’aquest pavelló. Són conscients del deteriorament que pateix el centre en general. Els búnquers estan molt deteriorats, amb botoneres que s’aguanten literalment amb cinta adhesiva. Manca de sales de separació per poder donar compliment a la reglamentaria separació entre homes, dones, menors…etc, doncs només en disposen de tres. Els sistemes de seguretat, molt deficients i deteriorats, requereixen una actuació urgent. Pretenem fer una remodelació important. Veurem en que queda tot plegat.

AMPLIACIÓ DE PLANTILLA

L’Administració ens informa que la subdirecció de centres està fent un estudi de la necessitat de dotació de plantilla de tots els centres penitenciaris. En aquest sentit, s’ha demanat a les direccions que traslladin quines són les necessitats reals de personal de cadascun dels centres.

Amb aquestes dades volen tenir una fotografia de les necessitats dels centres penitenciaris, per categories, per poder fer així, juntament amb la subdirecció de recursos laborals, una actualització de les estimacions de personal que tenien fetes posteriorment al tancament de la model.

UGTPRESONS d’entrada ens agrada aquesta informació, volem creure que per fi han obert els ulls i s’han adonat que hi ha una greu manca de personal als nostres centres penitenciaris. Comencen a comprovar que hi ha dades, a banda de les baixes mèdiques, que evidencien aquest fet, com ara, el gran nombre d’hores extraordinàries que s’estan fent a molts dels centres.

De totes maneres UGTPRESONS no volem ser ingenus, serem molt prudents i restarem expectants a quina conclusió en treuen de tot plegat, no sigui que després ens sorprenguin dient, com altres vegades, que els centres estan superdotats.

UNIFORMITAT

La subdirectora ens informa que abans de finalitzar el mes de febrer tindran acabat el plec de clàusules tècniques del contracte plurianual. Aquest procés s’ha demorat més del compte perquè s’ha canviat tant el disseny com els materials del nou uniforme que ens subministraran.

Un cop tinguin aquest plec de clàusules tècniques podran fer la licitació, amb la qual cosa la previsió per començar a fer l’entrega de la nova uniformitat és pel mes d’abril de 2021. Cal tenir en compte que la distribució de l’uniforme es farà per lots, començant segurament amb les botes, cinturó i mitjons, i que es farà l’entrega al llarg de dos anys. Tots els detalls de la nova composició de l’uniforme, la distribució i els temps d’entrega, es podran veure quan el contracte es faci públic properament.

Ens informen també, que mentre esperem el nou uniforme, s’està fent un encàrrec de reposició de material que inclou camises de màniga llarga i curta, pantalons, cinturons, guants i botes. El contracte que es farà amb CIRE preveu que es pugi tenir aquest material pels voltants del mes d’octubre.

FORMACIÓ PERSONAL OFICINES

Tots sabem els menyspreu de la nostra Administració envers la formació i els entrebancs que posa per poder realitzar-la. Una mostra més la trobem en el fet que les companyes i els companys d’Oficines no tenen opció de fer els cursos organitzats pel CEJFE, dirigits a personal de Servei Interior, i només poden accedir a l’oferta de cursos destinats a personal de Oficines i Administració, que a més a més és molt limitada.

UGTPRESONS ens sembla un tracte discriminatori, i els recordem que el personal d’oficines pertany al Cos de Tècnics Especialistes, igual que el de Servei Interior, i per aquest motiu han de poder tenir accés a tota l’oferta formativa com la resta de companys que treballen a Servei Interior. Demanem que intervinguin amb el CEJFE per tal de donar una solució a aquesta problemàtica.

BAIXES MÈDIQUES

L’Administració ens comunica que no ens poden facilitar les dades del número de situacions d’incapacitat laboral ja que estan elaborant aquestes dades, juntament la resta de dades que es van demanar a la darrera reunió del Grup de Treball, en quant al Programa d’Estabilització de Plantilles (PRP). Tal i com estava previst, abans de la propera reunió d’aquest Grup de Treball ho tindran enllestit i ho faran arribar a totes les organitzacions sindicals.

COMISIONS DE SERVEIS

L’Administració ens informa que s’està fent una regularització de les comissions de serveis “humanitàries”. Per aquest motiu, s’està contactant amb tots els companys que estan en aquesta situació per tal que presentin, cas que no ho hagin fet darrerament, els informes pertinents que certifiquin que continua la situació per la que se’ls va autoritzar la comissió de serveis.

GAMP BRIANS 2

Com ja hem denunciat tantes altres vegades des d’UGTPRESONS, es torna a demostrar com aquest centre no respecta les assignacions que ha de tenir el personal de GAMP.  Es reincideix novament en el fet d’assignar personal de GAMP a llocs que haurien d’ocupar GAMV.

Però sembla que anem a pitjor. Fins ara aquesta mala praxis suposava assignar GAMP als accessos del centre, com a “mal menor”, i sempre “puntualment”. Però ara ja els assignen directament als búnquers dels mòduls.

L’administració en pren nota i es posarà en contacte amb el centre per solucionar, novament, aquesta disfunció. Veurem si ho aconsegueix.

MEDI OBERT

Ens informen que, tal i com es va acordar al Grup de Treball específic per parlar del Medi Obert, es farà una reunió la 1a quinzena de març, prèviament a la realització de la prova pilot del nou programa CIMO, que es vol fer al Centre Obert de Barcelona i al de Lleida, i que serà la nova modalitat de classificació inicial en 3r grau que es farà directament als Centres Oberts sense passar pels centres penitenciaris.

CAFETERIES

L’Administració ens informa que estan preparant una mena de quadrant horari unificat per a totes les cafeteries de tots el Centres Penitenciaris, i que després de fer el corresponent estudi d’ús de les mateixes no han contemplat ampliar horaris perquè no ho consideren una necessitat i a més a més per un motiu purament econòmic. Aquest nou horari s’aplicarà properament.

UGTPRESONS hem manifestat la nostra disconformitat absoluta amb aquesta decisió, amb la que no han atès cap de les demandes que vam fer la part social. Ens sembla vergonyós que un organisme com a CIRE decideixi unilateralment en funció dels seus interessos quin ha de ser el servei que han de donar.

COMPENSACIÓ FESTIUS

L’Administració es mostra receptiva en quan a valorar la disfunció, majoritàriament existent, en quan al nombre de dies de compensació de festius dels que disposem anualment en relació amb els que efectivament treballem.

No és la primera vegada que ens toca treballar al cap de l’any més festius dels que se’ns compensen, que són 14. Tot i que sempre s’excusen amb la típica frase “d’un any va per un altre”, quan tires d’estadístiques es demostra que no es pas així, i que hi ha molts anys que treballem fins a 15 o 16 festius.

L’Administració en pren nota i esperarem a veure quines conclusions i decisions acaba prenent.

GAUDIMENT PERMÍS D’HOSPITALITZACIÓ

Hem tornat a posar a sobre la taula aquest tema que, de manera recurrent i sistemàticament, genera problemes a molts centres penitenciaris, on impedeixen el gaudiment dels 4 dies corresponents, quan l’hospitalització o intervenció quirúrgica ambulatòria amb atenció domiciliària posterior, es produeix en una localitat diferent a la del centre de treball.

UGTPRESONS instem a l’Administració Penitenciària a complir literalment amb el que diu la Instrucció de Funció Pública que regula aquest permís. La Instrucció de Funció Pública és clara quan determina què es considera localitat limítrofa i diu que és quan “com a conseqüència del desenvolupament urbanístic es confonen els seus nuclis urbans” i que això només pot passar quan “estan units per parcs, jardins, passejos, avingudes o zones residencials”.

La Subdirectora General ha manifestat que compliran escrupolosament amb el que diu funció Pública mentre no hi hagi cap sentencia que digui el contrari.

UGTPRESONS demanem doncs, si la secretaria ho te tan clar, que es posi en contacte amb les gerències dels centres que contínuament incompleixen la Instrucció i deneguen el gaudiment dels 4 dies corresponents.

PSIQUIATRIA

Tots coneixem la problemàtica que tenim als centres penitenciaris amb els interns amb malalties psiquiàtriques. L’Administració ens informa que porten diverses reunions amb l’ICS, i que encara en tenen alguna pendent, perquè volen donar solucions al respecte. Ens informaran puntualment quan ho tinguin enllestit. 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca