Reunió grup de treball penitenciari

UGTPRESONS hem assistit avui a una reunió del Grup de Treball Penitenciari en la que ha participat la Directora de Serveis del Departament de Justícia, la sub-directora general de  Recursos Humans i Relacions Laborals, la sub-directora general de Centres i Gestió Penitenciària.

BORSA DE TREBALL DE REHABILITACIÓ

La Directora de Serveis comença parlant del primer punt de l’ordre del dia, la Borsa de Treball de Psicòlegs, i ens informa que, tot i que aquesta era la seva idea inicial, recollint les propostes d’UGTPRESONS de la darrera reunió del grup de treball penitenciari, s’estan replantejant el model a seguir.

Ens comunica en aquest sentit, que estan realitzant un treball intern amb un equip tècnic que està analitzant i valorant les propostes formulades, amb l’objectiu de poder ser més àgils i eficients amb les cobertures, fent un estudi comparatiu en base a tres grans eixos; que la borsa sigui per als 4 cossos de rehabilitació, els sistema de travesses que durant anys hem fet servir i la Borsa d’Ensenyament com a model de referència.

Properament ens podran facilitar més informació i si tot va bé ens emplaçarien per començar a negociar-ne les bases, recollint també el plantejament de començar a treballar pel col·lectiu de rehabilitació més nombrós.

UGTPRESONS advertim que en cap cas negociarem una borsa de treball només per a un cos de rehabilitació determinat, com és el que vol l’Adminitració amb el cos de psicòlegs, i que només ho farem si és per els 4 cossos, ja que la necessitat de cobrir amb agilitat les vacants i substitucions afecta a tots els cossos.

A més hem recordat l’Administració que per a nosaltres és una condició innegociable que per davant de qualsevol grup que pugui constituir aquesta borsa de treball sempre estiguin els interins que, pels motius que siguin, puguin trobar-se sense treballar.

OFERTA PÚBLICA TÈCNICS ESPECIALISTES

En quant a l’Oferta Pública de Tècnics Especialistes, ens informen que la taxa de reposició (o sigui les jubilacions que han hagut al llarg de tot el 2019 a tota la Generalitat) que es pot aplicar aquest 2020 és de 80 places, i que volen parlar amb tots els Departaments i amb Funció Pública per veure quantes d’aquestes places pot “rascar” el Departament de Justícia i així incrementar el nombre de places previstes per al nostre col·lectiu, ara de 281.

UGTPRESONS posem en dubte aquesta xifra tan reduïda de taxa de reposició. Se’ns fa molt difícil d’entendre que en general, com a conseqüència de jubilacions o altres causes que generin “forats”, i entre gairebé 200.000 treballadors que té la Generalitat, només s’hagin generat 80 places. Demanarem per escrit aquesta informació per contrastar les dades.

En quant al “nou calendari” de les oposicions per accedir al Cos de Tècnics Especialistes que va fer públic l’Administració, amb una darrera previsió de que ara es convoqui la convocatòria a finals de 2021 enlloc de 2020 com estava previst, UGTPRESONS exigim que es mantingui l’anterior calendari ja que ens sembla una presa de pel per tots els aspirants que porten anys preparant-de unes oposicions esperafes des de fa ja 10 anys.

Enfront aquesta barbaritat, veiem com la Promoció interna del C al B, està prevista pel primer semestre de 2020. UGTPRESONS no ens sembla malament la promoció professional, però entenem que és prioritari el Procés selectiu per a Tècnics Especialistes. És com a mínim sospitós que prioritzin aquesta promoció interna, veient la manca de candidats que tenen als Equips Directius i posterguin a finals de 2021 el procés que, sense dubte i almenys per UGTPRESONS, hauria de ser el prioritari.

UGTPRESONS demanarem també que la convocatòria de Tècnics Especialistes es faci al 1r semestre de 2020 i que es posposi la Promoció interna del C al B. També hem sol·licitat una actualització, desenvolupament i publicació del Temari pel Procés d’oposicions per a Tècnics Especialistes

No obstant, sí que fem saber a l’Administració que s’hauria de plantejar fer un concurs de trasllats pel Grup B, doncs és l’única manera que aquest reduït grup de companys pugui optar a canvia de lloc de treball. Estudiaran la proposta.

CONCURS DE COMANDAMENTS

UGTPRESONS demanem si pel Concurs de comandament de Caps d’Unitat, Caps d’Àrea Funcional, Encarregats Àrea Administrativa, Riet, Eiet, etc…, s’elaborarà un Guia d’Estudi tal i com va passar amb els Caps de Servei, Crimo, Cue, etc… Ens informen que això ho ha de fer la Junta de Mèrits i Capacitats, però que entenen que la seva intenció serà la de procedir de la mateixa manera i així ho demanaran.

En relació a noves sentències que poden afectar als processos en curs, ens informen que ara mateix només tenen coneixement d’un recurs i que el recorreran en cassació davant el Tribunal Suprem. Estan estudiant les possibles afectacions que tindria aquest recurs o altres que poguessin arribar.

La Directora de Serveis dona per finalitzada la reunió i ens convocaran per a una propera reunió aquest mateix mes de febrer.

De la mateixa manera ens informen que la propera setmana tindrà lloc la primera reunió del Grup de Treball de 2a Activitat i Jubilació Anticipada.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca