Reunió grup de treball penitenciari

2a ACTIVITAT I JUBILACIÓ ANTICIPADA

Avui UGTPRESONS, la resta de sindicats representatius i l’Administració hem mantingut la primera reunió d’aquest Grup de Treball. Hem d’aclarir el caràcter tècnic d’aquesta reunió, amb una posada em comú de la casuística i de totes les dades necessàries tant de personal com econòmiques, en relació amb el nostre àmbit, per elaborar els informes necessaris i consensuar juntament amb l’Administració, les bases de la negociació en que s’ha de donar viabilitat tant a un nou Decret de 2a Activitat com a un Projecte de Jubilació Anticipada per tot el nostre col·lectiu.

En primer lloc hem fixat un calendari de reunions per tal d’agilitzar al màxim aquest Grup de Treball Tècnic, i ens hem emplaçat a trobar-nos inicialment una vegada a la setmana, calendari que es flexibilitzarà en funció del avenços i necessitats que ens anem trobant. L’objectiu final es tenir enllestit un estudi i unes conclusions respecte a ambdós temes, Decret de 2ona Activitat i Projecte de Jubilació Anticipada, per a finals d’abril o principis de maig.

La primera qüestió que hem tractat ha estat l’àmbit al qual s’ha de dirigir aquest estudi tècnic, determinant que el mateix ha de ser d’exclusivitat per el personal de Serveis Penitenciaris.

A l’hora de desenvolupar aquest àmbit d’actuació, ens hem trobat amb el primer escull, i es que l’Administració ha plantejat centrar exclusivament l’estudi de viabilitat en el col·lectiu de Servei Interior amb l’argument de que la resta no tenen el mateix grau de penalitat a les seves tasques. UGTPRESONS ens hem negat rotundament, ja que com que aquestes reunions tenen un caràcter tècnic i no pressuposen cap decisió vinculant, no contemplen excloure d’aquestes a cap col·lectiu del nostre àmbit.

Tot i la discrepància hem consensuat començar a estudiar les dades de personal relatiu a Servei Interior per posteriorment i progressivament anar introduint la resta de col·lectius.

Es per això que hem demanat totes les dades necessàries de personal a l’Administració i aquesta s’ha compromès a proporcionar-nos, abans de la 2a reunió prevista per la propera setmana, els números relatius al personal de cadascun dels col·lectius dels serveis penitenciaris, amb les seves franges d’edat, de personal que està ja en 2a activitat i de personal amb el lloc adaptat. I així, donant per finalitzada la reunió, ens emplacem per a la propera setmana.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca