Reunió grup de treball penitenciari

NEGOCIACIÓ DEL PROGRAMA D’ESTABILITZACIÓ DE PLANTILLES

Aquest 21 de febrer, les Organitzacions Sindicals Representatives a l’àmbit penitenciari ens hem reunit per tercera vegada amb l’Administració, per continuar la negociació del Nou Programa d’Estabilització de Plantilles, que hauria de substituir l’antic PRP. Un a altra vegada ha destacat l’absència d’Economia i Funció Publica, tot i ser presumptament parts imprescindibles de la negociació.

L’Administració inicia la reunió informant que avui mateix han enviat la totalitat de la informació (60 pàgines de dades) que vam sol·licitar la part social en les reunions anteriors i que encara no hem pogut estudiar. Aquest fet ens ha impossibilitat una anàlisi exhaustiva de les dades que quedarà pendent per la reunió següent.

L’Administració novament insisteix que vol aplicar un descompte grupal, és a dir descomptar a grups sencers per tota mena d’absències incloses baixes laborals i vacances, al que els sindicats ens neguem frontalment i sense fissures. Qualsevol component grupal ha de ser sempre en positiu, és a dir per a incrementar el cobrat, i mai en negatiu, amb descomptes pel que altres fan. NO arribem a comprendre com l’Administració no vol adonar-se que és absolutament immoral i injust aplicar càstigs col·lectius per fets individuals.

Realitzant una anàlisi preliminar dels imports de PRP abonats d’anys anteriors, els sindicats qüestionem les quantitats totals disponibles pressupostàriament, sempre fixades per sota de la quantia mínima que garantiria que tots els treballadors percebéssim el cobrament l’anualitat completa. Aquesta limitació pressupostària impossibilitaria l’augment i repartició de component grupal de la part no abonada per incidències en la resta dels treballadors del col·lectiu.

Respecte als abusius descomptes individuals, ampliats en la proposta inicial de l’Administració fins a límits absurds, ara únicament admeten afegir que no descomptin les absències per embaràs, per violència de gènere i per cura de fill menor afectat per càncer o una altra malaltia greu. Continuen absurds com que pretenguin descomptar per absència per deure inexcusable de caràcter públic o privat. I no és l’únic cas injust i incomprensible en una proposta molt poc treballada per l’Administració i restrictiva fins a l’inconcebible.

Els sindicats per part nostra no ens hem mogut de la nostra proposta inicial.

JUBILACIÓ ANTICIPADA I 2a ACTIVITAT

Després de dues reunions del grup de treball tècnic, la part social demanem que es doni prioritat a la part de jubilació anticipada i que es reculli en un acord signat per l’Administració la seva voluntat inequívoca d’aplicar la jubilació anticipada.

L’Administració indica que en el moment que disposin de l’anàlisi en conjunt que permeti tenir una memòria tècnica i econòmica que permeti iniciar sòlidament la negociació amb l’Estat per a aplicar la jubilació anticipada, estarien d’acord en signar la proposta.

Els sindicats som conscients de la importància i farem tot el possible perquè l’Administració presenti els informes i continguts per la seva aprovació al més aviat possible.

Respecte 2a activitat la part social reconeixem l’absoluta importància d’establir un itinerari o catàleg i continuarem treballant, però sempre relacionat amb una proposta de jubilació anticipada.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca