Aconseguim el test de diagnosi ràpida del COVID-19

Les baixes laborals s’incrementen un 80%

UGTPRESONS estem en permanent contacte amb la Secretaria de Mesures Penals per intentar donar cobertura a totes les problemàtiques, que són moltíssimes, que se’ns presenten contínuament davant d’aquesta pandèmia del COVID-19, i donar-vos resposta i suport les 24 hores del dia,7 dies a la setmana.

UGTPRESONS hem tingut coneixement que el nombre de baixes actual ja es situa en les 833, de les 530 que teníem el dia 17 i de les 470 que teníem en el moment que es va iniciar la pandèmia, el que representa un 20% de la plantilla i un increment del 80% de baixes. I mentrestant l’Administració encara no contracta els 40 companys que encara estan a la Borsa de Treball i sense treballar, cosa que UGTPRESONS exigim es produeixi amb urgència.

De la mateixa manera, exigim que facin les gestions oportunes per poder disposar tan aviat com es pugui de més personal extra per afrontar aquest negre panorama, i UGTPRESONS hem tornat a demanar que es contacti amb els aspirants que van realitzar les proves del CAR de Sant Cugat a la darrera convocatòria de les llistes de reforç, i que es va quedar sense poder accedir al curs selectiu, com a mesura extraordinària, tal i com vam fer a l’escrit del passat dia 22 de març, adreçat al Secretari de Mesures Penals.

Però com sempre van tard i continuen sense tenir una visió a mig/llarg termini, i per això ara patim una situació que no s’hauria de produir si mesos enrere haguessin atès la demanda d’UGTPRESONS d’obrir novament la Borsa de Treball.

Un altre de les mesures que UGTPRESONS vam exigir i que començarà a aplicar-se progressivament els propers dies, encara que novament tard a la vista de l’escenari actual, i davant l’augment de les baixes i la lentitud del servei de salut, és que com a col·lectiu essencial que som se’ns doni prioritat a fer la prova del COVID-19 de manera àgil i prioritària, .

Doncs avui mateix hem rebut la notícia que per fi s’han aprovat els tests de diagnosi ràpid per al personal penitenciari. Aquests tests es van demanar amb posterioritat a les nostres propostes i arribaran els pròxims dies.

La Secretaria de Mesures Penals està dissenyant el circuit que es durà a terme per poder fer aquests tests ràpids a la major brevetat. Amb aquesta mesura, tots els companys amb simptomatologia o que per contacte directe amb casos positius diagnosticats ho consideri oportú el Departament de Salut, podran saber immediatament si estan infectats cosa que suposarà que molts dels casos que estan preventivament a casa confinats o de baixa, puguin reincorporar-se al servei si la prova dona negativa.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca