Denunciem a Treball la dotació de mascaretes caducades

UGTPRESONS creiem que la gravetat de la situació sanitària que estem patint, amb mòduls totalment confinats com el MR 5 de Brians 1 o el MR 13 de Brians 2 o, fins i tot, un centre penitenciari totalment confinat com el de Dones de Barcelona, no pot tenir com a resposta les tèbies solucions que està implementant la Secretària de Mesures Penals.

Si a més sumem que ja tenim una vintena de companys contagiats confirmats i 200 sospitosos d’estar-ho, que la reacció dels nostres responsables polítics sigui repartir mascaretes CADUCADES, a la vegada que reconeix i adverteix que no seran “útils” davant d’intervencions amb interns contagiats o sospitosos de estar-ho, només fa que evidenciar de nou el nul respecte que ens tenen als professionals penitenciaris.

UGTPRESONS considerem que el repartiment per part de la Secretaria de Mesures Penals de mascaretes caducades, sabent i reconeixent que ho estan, podria anar molt més enllà que una mera infracció MOLT GREU de la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals, del RD 773/1997 sobre disposicions mínimes de seguretat i salut en la utilització dels equips de protecció individual, i del RD 664/1997 sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició a agents biològics durant el treball, i que es podria estar infringint els articles 316 i 317 del Codi Penal, en posar en risc la salut de les treballadores i treballadors dels centres penitenciaris.

És per això que UGTPRESONS hem presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per tots els incompliments de la Llei de Prevenció de Riscos que s’han produït i, més en concret, per les intencions de l’Administració de proporcionar mascaretes caducades com a element de protecció contra el COVID-19.

Així mateix, estudiarem amb els nostres Serveis Jurídics les actuacions pertinents per si d’aquesta nova actuació de l’Administració Penitenciària se’n poguessin derivar responsabilitats penals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca