Mòdul sencer Brians2 confinat per coronavirus

UGTPRESONS denunciem que el Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals juguen amb la vida dels seus treballadors

Finalment s’ha produït el que UGTPRESONS ja vam advertir que succeiria a la reunió celebrada el passat 10 de març en la que se’ns va presentar el Protocol de Prevenció del Coronavirus i, avui, un intern del MR13 de Brians 2 ha donat positiu per Coronavirus.

UGTPRESONS portem dies denunciant que el protocol elaborat pel Departament de Justícia deixa sense protecció a la part més important del sistema penitenciari català, els seus treballadors, ja que, tot i contemplar l’ús d’Equips de Protecció Individualitzat per les actuacions que s’haguessin de realitzar, encara avui cap centre els ha rebut malgrat que UGTPRESONS hem exigit la dotació urgent d’aquesta eina imprescindible.

UGTPRESONS denunciem des de fa anys que els treballadors i treballadores penitenciaris desenvolupem les nostres funcions en unes condicions extremadament difícils per les restriccions de personal que imposa el Departament de Justícia, i que això posa en constant perill la nostra seguretat i integritat física però, ara, davant d’aquesta crisi sanitària que s’ha introduït dins dels centres penitenciaris catalans, hem de veure com els responsables polítics deixen els professionals penitenciaris totalment desprotegits.

Els professionals penitenciaris estem cansats de que se’ns demani sacrificis i que se’ns pagui amb la indiferència més absoluta.

UGTPRESONS exigim un tractament sanitari immediat per a tots els professionals que hagin treballat els darrers dies en el mòdul on s’ha detectat el contagi i mesures específiques urgents per a ells i les seves famílies.

UGTPRESONS denunciem que el Govern de la Generalitat està posant en perill la salut i integritat de tots els professionals penitenciaris i de les seves famílies i entenem que els responsables de que això succeeixi no tenen legitimitat per estar al capdavant de cap institució.

UGTPRESONS exigim mantenir una reunió urgent, independentment de la modalitat, amb la Consellera de Justícia que s’hauria de celebrar demà diumenge sense excuses.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca